Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Autor receptu: redakcia
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône, stvárať
s ňou odvážne gastronomické kúsky a dobrodružstvá. Takéto varenie nie je o práci, ale o
vášni, láske, zážitku...
Postup
- Najskôr dáme do slanej vody variť bielu fazuľu, ktorú sme namočili deň vopred. Kuracie stehná stiahneme z kože. Na panvici opečieme slaninu, vyberieme ju a odložíme.
- Na panvicu dáme stehná a opekáme z každej strany. Pridáme cibuľu, cesnak a byliny, zalejeme bielym vínom a vývarom alebo vodou a dusíme domäkka. Zemiaky v šupke umyjeme a dáme piecť do rúry zohriatej na 200 °C.
- Papriku nakrájame a urestujeme na olivovom oleji, pridáme cibuľku a fazuľu dochutíme soľou a korením, môžeme pridať čerstvé byliny. Zemiaky po upečení rozkrojíme, naplníme slaninou a posypeme pažítkou.