Dusené bravčové pliecko s vajičkovo-uhorkovou omáčkou (fotorecept)
	        Autor receptu: patroveckypitrs
	         
	        
	        Keď nemám hovädzie mäso na Španielskych vrabcov, tak robím podobné z bravčovej 
lopatky. Je to tiež dobré.
| 		  
				  	  
				  	6 - 8 porcií  | 
				  	  
				  	24 minút minút príprava  | 
				  	  
				  	70miut minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravím si suroviny. Umyté pliecko krájam na väčšie kusy. Vajcia si uvarím na tvrdo a olúpem. Cibuľu s cesnakom očistím. Uhorky použijem sterilizované.
 - Mäso si osolím a okorením čerstvo zomletím čiernym korením. Nechám postať asi desať minút. 
 - Zatiaľ si cibuľu pokrájam na drobno. Vajcia, uhorky, a cesnak tiež pokrájam na drobno.
 - Teraz mäso obalím v hladkej múke.
 - V hrnci v ktorom to budem robiť si zohrejem olej. Na ňom opečiem mäso z každej strany tak po dve minúty a odložím na bok.
 - Do výpeku dám cibuľu restovať, ktorú stále miešam nech neprihorí na muke. Ta ostala z mäsa. K restovanej cibuli pridám cesnak, nechám chvíľu nech prevonia. Teraz do hrnca pridám vajcia a uhorku pripravené. Premiešam tak asi minútu. Nakoniec dám späť mäso a zalejem horúcou vodou. Vody tak nech trochu mäso vyčnieva.
 - Nechám rozvariť a potom na pomalé varenie. Keď je mäso na polovicu mäkké pridám horčicu. Varím ďalej do mäkká. Pred koncom varenia ochutnám a dosolím. Počas varenia sa s vajíčka, múky, uhorky a cibule uvarila hustá omáčka. Počas varenia som si spravil ryžu. Kto ma rád zemiaky aj tie môžu byť k tomu. 
 - Všetko mám uvarené a ochutené tak môžem servírovať. Nejakú ozdobu k tomu a môžeme obedovať. Želám dobrú chuť. Je to dobré jedlo a nenáročné a hlavne chutne.