Foto: megdesign
Rodičia menili mrazák, prerieďovali zásoby a darovali mrazený hrach a bôb. Večera bola na svete :)
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg (alebo čerstvý) |
|
1/2 kg (alebo čerstvý) |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1 stredná |
|
1 pl |
|
1/2 l bujón (zeleninový alebo kurací) |
|
Postup
-
1
Hrach a bôb si prelejeme strudenou vodou v cedníku.
-
2
Cibuľu si nakrájame na menšie kocky. Do panvice dáme masť a opražíme do sklovita cibuľu.
-
3
Pridáme bôb a hrach stečený od vody, posolíme, pokoreníme, pridáme kmín a popražíme.
-
4
Medzitým si pripravíme bujón (ak nemáme vývar)...
-
5
... a zalejeme bôb a hrach, aby bol celý ponorený. Prikryté dusíme.
-
6
Po cca 1/2 hod. odokryjeme a necháme odpariť prebytočnú vodu. Podávame s čerstvým chlebom.
ked raz začnem, neviem prestať :-)
*****