Dubákové rizoto v parmezánovom košíčku (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme suchú neumytú ryžu a krátko urestujeme. Pridáme na kocky narezané dubáky a podlejeme vínom.
Alkohol necháme odpariť, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom tak, aby bola ryža vždy trochu zaliata. Varíme a priebežne miešame na miernom ohni tak, aby vzniklo krémové rizoto. Na záver dochutíme syrom a ozdobíme shiso výhonkami.
Parmezánové košíčky: Nastrúhaný parmezán nasypeme na mastný papier do tvaru kruhov s priemerom asi 10 centimetrov. Pečieme v rúre 5 minút pri teplote 180°C. Po vytiahnutí z rúry položíme na sklenenú misku tak, aby sa vytvoril košíček a necháme vychladnúť.
|