Dubákové mäsovinky s cesnakovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35-40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme fašírky ako zvyčajne, len do nich pridáme nakrájané pečené dubáky.
  2. Cesnak očistime, rozrežeme na polovicu a odstránime klíček. Cesnak tri razy po sebe oblanšírujeme v horúcej vode, aby stratil svoju výraznosť a bol úplne jemný. Ak sme cesnak oblanšírovali, varíme ho do mäkka v pripravenom mlieku. Cesnak vyberieme z mlieka, pridáme maslo a rozmixujeme na jemnú kašu, prípadne, ak je pyré veľmi husté, prilejeme trochu mlieka. Dochutíme soľou.
  3. Na vajíčko zohrejeme vodu, do ktorej pridáme ocot a trocha soli. Keď voda zovrie, rozbijeme vajíčko do polievkovej naberačky a pomaly ho vlejeme do vriacej vody, ktorú okamžite odstavíme, aby ďalej nevrela, a necháme v nej vajíčko asi 0,5–1 minútu, podľa toho, akú chceme, aby malo vajíčko konzistenciu. Podávame s fašírkou a krémom.