Dubákové mäsovinky s cesnakovým pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35-40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme fašírky ako zvyčajne, len do nich pridáme nakrájané pečené dubáky.
- Cesnak očistime, rozrežeme na polovicu a odstránime klíček. Cesnak tri razy po sebe oblanšírujeme v horúcej vode, aby stratil svoju výraznosť a bol úplne jemný. Ak sme cesnak oblanšírovali, varíme ho do mäkka v pripravenom mlieku. Cesnak vyberieme z mlieka, pridáme maslo a rozmixujeme na jemnú kašu, prípadne, ak je pyré veľmi husté, prilejeme trochu mlieka. Dochutíme soľou.
- Na vajíčko zohrejeme vodu, do ktorej pridáme ocot a trocha soli. Keď voda zovrie, rozbijeme vajíčko do polievkovej naberačky a pomaly ho vlejeme do vriacej vody, ktorú okamžite odstavíme, aby ďalej nevrela, a necháme v nej vajíčko asi 0,5–1 minútu, podľa toho, akú chceme, aby malo vajíčko konzistenciu. Podávame s fašírkou a krémom.
|