Držková ako som si ju upravila ja

frona - fotkafrona, 18. marca 2015
Držková ako som si ju upravila ja
Foto: frona

Nemá vôbec rada držkovú, ale môj manžel ju zbožňuje. Najprv som ju nevarila vôbec, lebo už len vôňa bola pre mňa neskutočný smrad :-) . Potom som začala kupovať mrazenú. No a pred pár týždňami som sa rozhodla uvariť ju z predvarených držiek. A tu je výsledok! Manželovi chutila. Toto bola na druhý pokus. Ten prvý nebol podľa mňa celkom OK, ale manžel chválil..... Teraz sa mi zdá celkom voňavá....ale nechutnala som ju...... možno niekedy inokedy sa aj na toto odvážim :-)

6-7
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

500 g predvarené
1 ks
1 ks
4-5 strúčikov
1 ks menšia
1 ks malý
1 ks plátok
1 lístok sušený malý
5 ks
2 ks
2-3 PL
3-4 PL
1 PL
1 PL
1 ks
3 PL
4 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Predvarené držky najprv varíme v 1 l osolenej vode s kúskom zeleru, mrkvy, petržlenu, bobkovým listom, celým korenim + novým korením a 1 malou cibuľou. Po uvarení mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu vyberieme. Držky zlejeme a ešte raz prevaríme v druhej vode (1l).

  2. 2

    Na masti orestujeme cibuľu s cesnakom a kmínom. Zasypeme múkou. Posmažíme. Odložíme zo sporáka a prisypeme sladkú papriku, zalejeme horúcou vodou a povaríme. Pridáme mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu a ponorným mixerom pomixujeme. Pridáme predvarené, nakrájané držky, zeleninový vývar alebo len čistú vodu (2 l), koreniny, vegetu, bujón(ja som dala môj vlastý demiglas), tekuté polievkové korenie, soľ a nakoniec majorán. Ešte chvíľku povaríme. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aj predvarené držky môžu byť kvalitné , záleží od toho kto ich vyrobil nakoniec aj to domáce niekoľkonásobné varenie a vylievanie vody nie je nič iné ako predváranie držiek. Škoda že momentálne nemám doma tie čo ja kupujem a ktorým niet čo vytknúť, sú mrazené.
63629_1426767308 - profilový obrázok
vlk
@frona
Na drzkach citis pach zo silaze a ostatnej rastlinnej strave ktorym sa dobytok krmi.Pach sa strati po viacnasobnom vareni a zlievani vody z drziek.Moj nazor sa stotoznuje s @boxik.Tiez nemusim vonat zapach zo silaze a kupujem si uz predvarene drzky.Hlavne,ze chutili tvojmu manzelovi.Mne by chutili tiez.
len na upresnenie:tie predvarene drzky su uz same o sebe skoro bez chuti-su preprane a skoro uvarene.po realizacii 1.bodu v postupe uz z nich zostala len hmota.