Držková ako som si ju upravila ja

Autor receptu: frona

Nemá vôbec rada držkovú, ale môj manžel ju zbožňuje. Najprv som ju nevarila vôbec, lebo už len vôňa bola pre mňa neskutočný smrad :-) . Potom som začala kupovať mrazenú. No a pred pár týždňami som sa rozhodla uvariť ju z predvarených držiek. A tu je výsledok! Manželovi chutila. Toto bola na druhý pokus. Ten prvý nebol podľa mňa celkom OK, ale manžel chválil..... Teraz sa mi zdá celkom voňavá....ale nechutnala som ju...... možno niekedy inokedy sa aj na toto odvážim :-)

6-7
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Predvarené držky najprv varíme v 1 l osolenej vode s kúskom zeleru, mrkvy, petržlenu, bobkovým listom, celým korenim + novým korením a 1 malou cibuľou. Po uvarení mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu vyberieme. Držky zlejeme a ešte raz prevaríme v druhej vode (1l).
  2. Na masti orestujeme cibuľu s cesnakom a kmínom. Zasypeme múkou. Posmažíme. Odložíme zo sporáka a prisypeme sladkú papriku, zalejeme horúcou vodou a povaríme. Pridáme mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu a ponorným mixerom pomixujeme. Pridáme predvarené, nakrájané držky, zeleninový vývar alebo len čistú vodu (2 l), koreniny, vegetu, bujón(ja som dala môj vlastý demiglas), tekuté polievkové korenie, soľ a nakoniec majorán. Ešte chvíľku povaríme. Dobrú chuť!