Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa fotorecept
Foto: cesminaz
Veľmi chutný plátkový hovädzí kebab, ktorý si veľmi jednoducho pripravíte aj sami doma :-) Nezaškodí ho mať v mrazáku po ruke ako obmenu kuracieho Zobraziť celý popisVeľmi chutný plátkový hovädzí kebab, ktorý si veľmi jednoducho pripravíte aj sami doma :-) Nezaškodí ho mať v mrazáku po ruke ako obmenu kuracieho ;-) alebo jednoducho ako niečo rýchle pod zub.
Suroviny
1 kg mleté |
|
2 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
4 poriadne PL |
|
3 PL |
|
0,5 KL |
|
1 KL |
|
0,5 KL |
|
0,5 KL |
|
2 KL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1-1,5 KL |
|
1 KL |
|
Paradajková omáčka: | |
2 PL (alebo hustý paradajkový pretlak) |
|
50 g (82 %) |
|
0,75 dl |
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme všetky prísady čo budeme potrebovať. Do krupice si zamiešame sódu bikarbónu.
-
2
Buď v sekáčiku, alebo v dobrom silnom mixéri alebo tyčovým mixérom si všetky suroviny pomixujeme na kašu. Ja som mixovala na dvakrát, nezmestilo sa mi to všetko naraz. Až potom pridáme mleté korenie, oregano, sol, papriku a krupicu. Nakoniec celé dobre rukou premiešame a necháme 1 h postáť.
-
3
Následne si z fólie odrežeme 3 dlhšie kusy, ktoré dáme vedľa seba tak, aby sa cca 10 cm v spojení prekrývali. Rozdelíme na fóliu pozdĺž mäso a zakrútime ho čo najtesnejšie. Na oboch stranách potom uzatvoríme a pre istotu ešte raz nakrútime na to fóliu. Takto zavinuté dáme do mrazáku, aby celkom zmrzlo a dalo sa krájať pekne na tenučko. V mrazáku vydrží dlho, vlastne kým sa nezje :-)
-
4
Asi 1 hodinu pred pečením vyberieme kebab z mrazničky, aby sme ho vedeli krájať. Krája sa pomerne zmrznutý ostrým nožom na tenko cca 2-3 mm.
-
5
Pečieme na rýchlo na trošičke oleja, asi 2x otáčame pri pečení.
-
6
Kedže tento kebab sa väčšinou podáva s hranolkami alebo ryžou, tak som k tomu spravila paradajkovú omáčku. V panvici si na masle pár minút opražíme pretlak, zalejeme vodou, osolíme a necháme zo 5 minút povariť. Je to taká hustejšia omáčka/sós. A pripravíme si aj cesnakový jogurt.
-
7
Takýto domáci kebab je veľmi chutný, ale nečakajte, že bude ako z kebabového stánku :-) Vždy je vo všetkom rozdiel medzi domácim a kupovaným. Na tomto jedle/recepte je dobré to, že si môžte bylinky a koreniny nakombinovať sami celkom podľa vašej chuti :-) Ja zvyknem napríklad niekedy pridať aj za 1 KL Mahlep, zmení to chuť. Alebo občas pre zmenu primiešam aj 100 g jahňacieho mäsa :-)
-
8
Podávame s ryžou, hranolkami alebo prílohou podľa chuti. Deti chceli s hranolkami :-)
-
9
Alebo si upečiete vlastný pita chlieb a urobíte si döner kebab so šalátom a jogurtovým dressingom :-) Prajem dobrú chuť!
veselé dni sviatočné ti želám
do obohacovania VARECHY naďalej nestrácaj elán..!!
A TEN CESNAKOVÝ JOGURT BY TIEŽ ZNIESOL HORČICU.
DOBRÁ RADA, TREBA SI ZAPAMÄTAŤ:
MAJONÉZA AJ JOGURT SA DAJÚ OCHUTIŤ HORČICOU ALEBO PARADAJKOVÝM PRETLAKOM PODĽA TZV. PRAVIDLA VEĽKEJ A MALEJ LYŽIČKY.
KOĽKO DÁŠ POLIEVKOVÝCH LYŽÍC MAJONÉZY, TOĽKO TAM DÁŠ MALÝCH LYŽÍC HORČICE ALEBO PRETLAKU.
NAPRÍKLAD NA SEDEM LYŽÍC MAJONÉZY PATRÍ SEDEM LYŽIČIEK HORČICE.
Ja ti dam radu bez pravidel. www.poradte.cz . Tam se muzes realizovat od rana do vecera a treba vyhrajes i tricko :-)
JEDEN ČESKÝ KUCHÁR TO PRAVIDLO FAKT ZMIENIL VO VIDEU, TAKÝ MLADÝ...
TRIČKO MÁM! POZRI NA PROFILOVKU!
JA SOM LEN CHCEL @CESMINAZ PORADIŤ. JA SOM NA VARECHÁČKY A VARECHÁČOV VEĽMI MILÝ.
A TEN KEBAB SA FAKT PODOBÁ NA TENTO RECEPT varecha.pravda.sk/recepty/domaca-mortadela/70504-recept.h...
Tve rady jsou prilis direktivni. krome toho, mozna receptt podobny, ale 200 pagaciku si podobnych neni?
Co rikal jeden nejaky kuchar, neni pravidlo, pokud má nekdo jine chute. Mne treba chutná hořčicí jen ochucené. Zelí máme radi navinulé, vetsina Slováků hodně kyselé. Taková pravidla ja neuznavam. Ale jako názor, radu, poznamku, proc ne. @Cesminaz ma skvele recepty. Kde mas ty, nejaky?
Škoda Tvojej reakcie chrobaktruhkik užíva pravidelne Viagru a má adekvátne komentáre, podondieva...myslím,že najlepšie je ignorovať všetky jeho komentáre:-) krásne veľkonočné sviatky Ti želám:-)
@Cezminas , ako všetky Tvoje recepty aj tento je hodný pochvaly:-)
Dakujem za radu,ale u turkov sa to takto k takýmto jedlám robí.Či už paradajková omáčka,alebo cesnakový jogurt..je to skvôr tak "na prírodno" :-) aby človek vedel čo-akú chuť má naozaj.Menej je niekedy viac.Niekedy 2-3 ingrediencie spravia lepšiu chuť,než ked namiešam 10 dokopy :-) A to čo ty radíš,by bolo pre mňa už iné jedlo.Ale ty si namiešaj čo chceš do omáčky,alebo jogurtu.A ten recept čo spomínaš,sa podobá asi len v tom,že sa to krúti do fólii :-) Tam je iné mäso,iné bylinky a varí sa to..Ale hej,pre niekoho v tom podoba určite je :-) hoci pre mňa vôbec.Pekný den ti želám.
Nie kazda kuchyna je posadnuta horcicou.
Ked hladas taku, tak sa specializuj na finsku ty daju horcicu aj do bryndzovych halusiek