Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 19. apríla 2019 17:56
Ďalšie recepty »
Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept)Foto: cesminaz

Veľmi chutný plátkový hovädzí kebab, ktorý si veľmi jednoducho pripravíte aj sami doma :-) Nezaškodí ho mať v mrazáku po ruke ako obmenu kuracieho ;-) alebo jednoducho ako niečo rýchle pod zub.

Suroviny

1 kg mleté
2 ks
2-3 strúčiky
4 poriadne PL
3 PL
0,5 KL
1 KL
0,5 KL
0,5 KL
2 KL
3 PL
3 PL
1-1,5 KL
1 KL
Paradajková omáčka:
2 PL (alebo hustý paradajkový pretlak)
50 g (82 %)
0,75 dl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky prísady čo budeme potrebovať. Do krupice si zamiešame sódu bikarbónu.

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Buď v sekáčiku, alebo v dobrom silnom mixéri alebo tyčovým mixérom si všetky suroviny pomixujeme na kašu. Ja som mixovala na dvakrát, nezmestilo sa mi to všetko naraz. Až potom pridáme mleté korenie, oregano, sol, papriku a krupicu. Nakoniec celé dobre rukou premiešame a necháme 1 h postáť.

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne si z fólie odrežeme 3 dlhšie kusy, ktoré dáme vedľa seba tak, aby sa cca 10 cm v spojení prekrývali. Rozdelíme na fóliu pozdĺž mäso a zakrútime ho čo najtesnejšie. Na oboch stranách potom uzatvoríme a pre istotu ešte raz nakrútime na to fóliu. Takto zavinuté dáme do mrazáku, aby celkom zmrzlo a dalo sa krájať pekne na tenučko. V mrazáku vydrží dlho, vlastne kým sa nezje :-)

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 1 hodinu pred pečením vyberieme kebab z mrazničky, aby sme ho vedeli krájať. Krája sa pomerne zmrznutý ostrým nožom na tenko cca 2-3 mm.

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na rýchlo na trošičke oleja, asi 2x otáčame pri pečení.

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kedže tento kebab sa väčšinou podáva s hranolkami alebo ryžou, tak som k tomu spravila paradajkovú omáčku. V panvici si na masle pár minút opražíme pretlak, zalejeme vodou, osolíme a necháme zo 5 minút povariť. Je to taká hustejšia omáčka/sós. A pripravíme si aj cesnakový jogurt.

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takýto domáci kebab je veľmi chutný, ale nečakajte, že bude ako z kebabového stánku :-) Vždy je vo všetkom rozdiel medzi domácim a kupovaným. Na tomto jedle/recepte je dobré to, že si môžte bylinky a koreniny nakombinovať sami celkom podľa vašej chuti :-) Ja zvyknem napríklad niekedy pridať aj za 1 KL Mahlep, zmení to chuť. Alebo občas pre zmenu primiešam aj 100 g jahňacieho mäsa :-)

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s ryžou, hranolkami alebo prílohou podľa chuti. Deti chceli s hranolkami :-)

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Alebo si upečiete vlastný pita chlieb a urobíte si döner kebab so šalátom a jogurtovým dressingom :-) Prajem dobrú chuť!

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist