Hovädzí kebab
Hovädzí kebab

Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 19. apríla 2019
Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept)
Foto: cesminaz

Veľmi chutný plátkový hovädzí kebab, ktorý si veľmi jednoducho pripravíte aj sami doma :-) Nezaškodí ho mať v mrazáku po ruke ako obmenu kuracieho Zobraziť celý popisVeľmi chutný plátkový hovädzí kebab, ktorý si veľmi jednoducho pripravíte aj sami doma :-) Nezaškodí ho mať v mrazáku po ruke ako obmenu kuracieho ;-) alebo jednoducho ako niečo rýchle pod zub.

Suroviny

1 kg mleté
2 ks
2-3 strúčiky
4 poriadne PL
3 PL
0,5 KL
1 KL
0,5 KL
0,5 KL
2 KL
3 PL
3 PL
1-1,5 KL
1 KL
Paradajková omáčka:
2 PL (alebo hustý paradajkový pretlak)
50 g (82 %)
0,75 dl




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky prísady čo budeme potrebovať. Do krupice si zamiešame sódu bikarbónu.

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Buď v sekáčiku, alebo v dobrom silnom mixéri alebo tyčovým mixérom si všetky suroviny pomixujeme na kašu. Ja som mixovala na dvakrát, nezmestilo sa mi to všetko naraz. Až potom pridáme mleté korenie, oregano, sol, papriku a krupicu. Nakoniec celé dobre rukou premiešame a necháme 1 h postáť.

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne si z fólie odrežeme 3 dlhšie kusy, ktoré dáme vedľa seba tak, aby sa cca 10 cm v spojení prekrývali. Rozdelíme na fóliu pozdĺž mäso a zakrútime ho čo najtesnejšie. Na oboch stranách potom uzatvoríme a pre istotu ešte raz nakrútime na to fóliu. Takto zavinuté dáme do mrazáku, aby celkom zmrzlo a dalo sa krájať pekne na tenučko. V mrazáku vydrží dlho, vlastne kým sa nezje :-)

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 1 hodinu pred pečením vyberieme kebab z mrazničky, aby sme ho vedeli krájať. Krája sa pomerne zmrznutý ostrým nožom na tenko cca 2-3 mm.

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na rýchlo na trošičke oleja, asi 2x otáčame pri pečení.

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kedže tento kebab sa väčšinou podáva s hranolkami alebo ryžou, tak som k tomu spravila paradajkovú omáčku. V panvici si na masle pár minút opražíme pretlak, zalejeme vodou, osolíme a necháme zo 5 minút povariť. Je to taká hustejšia omáčka/sós. A pripravíme si aj cesnakový jogurt.

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takýto domáci kebab je veľmi chutný, ale nečakajte, že bude ako z kebabového stánku :-) Vždy je vo všetkom rozdiel medzi domácim a kupovaným. Na tomto jedle/recepte je dobré to, že si môžte bylinky a koreniny nakombinovať sami celkom podľa vašej chuti :-) Ja zvyknem napríklad niekedy pridať aj za 1 KL Mahlep, zmení to chuť. Alebo občas pre zmenu primiešam aj 100 g jahňacieho mäsa :-)

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s ryžou, hranolkami alebo prílohou podľa chuti. Deti chceli s hranolkami :-)

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Alebo si upečiete vlastný pita chlieb a urobíte si döner kebab so šalátom a jogurtovým dressingom :-) Prajem dobrú chuť!

    Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

chrobaktruhlik
VEĎ TO JE SKORO AKO MORTADELLA! ALE TÚ OMÁČKU BY SOM DOCHUTIL, NAPRÍKLAD DIJONSKOU HORČICOU ALEBO MAJORÁNKOU!

A TEN CESNAKOVÝ JOGURT BY TIEŽ ZNIESOL HORČICU.

DOBRÁ RADA, TREBA SI ZAPAMÄTAŤ:

MAJONÉZA AJ JOGURT SA DAJÚ OCHUTIŤ HORČICOU ALEBO PARADAJKOVÝM PRETLAKOM PODĽA TZV. PRAVIDLA VEĽKEJ A MALEJ LYŽIČKY.

KOĽKO DÁŠ POLIEVKOVÝCH LYŽÍC MAJONÉZY, TOĽKO TAM DÁŠ MALÝCH LYŽÍC HORČICE ALEBO PRETLAKU.

NAPRÍKLAD NA SEDEM LYŽÍC MAJONÉZY PATRÍ SEDEM LYŽIČIEK HORČICE.
mijaita
@Chrobaktruhlik (20.4.2019 11:30)

Tve rady jsou prilis direktivni. krome toho, mozna receptt podobny, ale 200 pagaciku si podobnych neni?
Co rikal jeden nejaky kuchar, neni pravidlo, pokud má nekdo jine chute. Mne treba chutná hořčicí jen ochucené. Zelí máme radi navinulé, vetsina Slováků hodně kyselé. Taková pravidla ja neuznavam. Ale jako názor, radu, poznamku, proc ne. @Cesminaz ma skvele recepty. Kde mas ty, nejaky?
marienka44
Recept ako vždy prvotriedny. Mám otázku: načo mixovať, ked mám mleté hovädzie maso na jemno? Nestačí prímesy zmiešat a pridať do mletého masa a rukou dôkladne vymiesiť?
45678
@Mijaita (20.4.2019 13:43)

Škoda Tvojej reakcie chrobaktruhkik užíva pravidelne Viagru a má adekvátne komentáre, podondieva...myslím,že najlepšie je ignorovať všetky jeho komentáre:-) krásne veľkonočné sviatky Ti želám:-)
@Cezminas , ako všetky Tvoje recepty aj tento je hodný pochvaly:-)
izabella929
@cesminaz , moja milá tvoje jedlo vyzerá chutne.-) nech si každý do neho pridá čo má rád/hoc aj sušené mravce od chrobákatruhlíka/ to je každej gazdinky osobná vec...poznáme tvoje skvelé recepty @cesminka ,,,a nikdy nesklamali...prekrásne sviatky celej tvojej rodinke..)
cesminaz
@Radost naša milá,dakujem krásne za prianie :-) a želám aj tebe veselú velkú noc. @Izabelka zlatá,dakujem pekne za tvoj milý komentík a pekné slová :-) Je to presne ako píšeš,každý si tam môže ešte maličkosti pridat alebo pozmeniť.Prajem aj ja tebe a tvojej rodine príjemné prežitie velkonočných sviatkov ;-) @45678 :-))) a toto sú akože jej "vedlajšie účínky"?? :-)) Prajem ti príjemnú velkú noc! @Marienka44 nie nestačí,lebo sa ti to potom na panvici celkom ináč upečie.Scvrkne sa a bude to skôr ako fašírka :-) Musí to byt na hladko vymixované.Potom tá krupica trocha tú vlahu nasaje a pri pečení drží pekne v celosti celý tenulinký plátok a je taký jemný :-)
cesminaz
@Chrobaktruhlik (20.4.2019 10:38)

Dakujem za radu,ale u turkov sa to takto k takýmto jedlám robí.Či už paradajková omáčka,alebo cesnakový jogurt..je to skvôr tak "na prírodno" :-) aby človek vedel čo-akú chuť má naozaj.Menej je niekedy viac.Niekedy 2-3 ingrediencie spravia lepšiu chuť,než ked namiešam 10 dokopy :-) A to čo ty radíš,by bolo pre mňa už iné jedlo.Ale ty si namiešaj čo chceš do omáčky,alebo jogurtu.A ten recept čo spomínaš,sa podobá asi len v tom,že sa to krúti do fólii :-) Tam je iné mäso,iné bylinky a varí sa to..Ale hej,pre niekoho v tom podoba určite je :-) hoci pre mňa vôbec.Pekný den ti želám.
manya
@Cesminaz super ako vždy, aj teraz mám v mrazničke kurací podľa tvojho receptu, zo stehien aj z pŕs. Pri najbližšej dodávke domácej hovädzinky vyskúšam aj tento recept;