Domáca mortadela

katarinalucanova - fotkaKatarinalucanova, 11. marca 2018 20:06
Ďalšie recepty »

Jednoduchá príprava skvelý výsledok. Dobré jedlo na pohostenie na Veľkú noc.

15 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

1,20 kg (alebo pliecko)
5 strúčikov
5 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčovú krkovičku alebo pliecko zomelieme. Ja som použila krkovičku. K zomletému mäsu pridáme všetko korenie podľa rozpisu, pretlačený cesnak a vaječné žĺtky. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do zmesi. Zo zmesi sformujeme valec, ktorý zabalíme do pevnejšej potravinovej fólie. Konce dobre utiahneme, aby sa nám mäso nedostalo von. Ja som valec zabalila do fólie pre istotu 2krát. Odložíme do chladu. Najlepšie cez noc.

    Domáca mortadela - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme odležané, vložíme valec zabalený vo fólii do hrnca s vodou a varíme. Varíme pomalým varom hodinu a pol. Po uvarení vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Odstránime fóliu.

    Domáca mortadela - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájame ako nárez. Podávame so zeleninou alebo s pečivom. Môžeme podávať aj ako hlavné jedlo zo zemiakovým pyré.

    Domáca mortadela - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist