Jednoduchá príprava skvelý výsledok. Dobré jedlo na pohostenie na Veľkú noc.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,20 kg (alebo pliecko) |
|
5 strúčikov |
|
5 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku alebo pliecko zomelieme. Ja som použila krkovičku. K zomletému mäsu pridáme všetko korenie podľa rozpisu, pretlačený cesnak a vaječné žĺtky. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do zmesi. Zo zmesi sformujeme valec, ktorý zabalíme do pevnejšej potravinovej fólie. Konce dobre utiahneme, aby sa nám mäso nedostalo von. Ja som valec zabalila do fólie pre istotu 2krát. Odložíme do chladu. Najlepšie cez noc.
-
2
Keď máme odležané, vložíme valec zabalený vo fólii do hrnca s vodou a varíme. Varíme pomalým varom hodinu a pol. Po uvarení vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Odstránime fóliu.
-
3
Pokrájame ako nárez. Podávame so zeleninou alebo s pečivom. Môžeme podávať aj ako hlavné jedlo zo zemiakovým pyré.
Ďakujem pekne za milé slová.Nám doma všetkým chutí a viem čo primiešam narozdiel od salám a rôznych sekaných kúpených v obchode.
to máš ako so mnou-nevyzerám dobre-no som...hmmm..super...!!
robievam-chutí výborne..
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
možno mala Katka urobiť veselšiu ponuku - farebnú..