Foto: katarinalucanova
Jednoduchá príprava skvelý výsledok. Dobré jedlo na pohostenie na Veľkú noc.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku alebo pliecko zomelieme. Ja som použila krkovičku. K zomletému mäsu pridáme všetko korenie podľa rozpisu, pretlačený cesnak a vaječné žĺtky. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do zmesi. Zo zmesi sformujeme valec, ktorý zabalíme do pevnejšej potravinovej fólie. Konce dobre utiahneme, aby sa nám mäso nedostalo von. Ja som valec zabalila do fólie pre istotu 2krát. Odložíme do chladu. Najlepšie cez noc.
-
2
Keď máme odležané, vložíme valec zabalený vo fólii do hrnca s vodou a varíme. Varíme pomalým varom hodinu a pol. Po uvarení vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Odstránime fóliu.
-
3
Pokrájame ako nárez. Podávame so zeleninou alebo s pečivom. Môžeme podávať aj ako hlavné jedlo zo zemiakovým pyré.
Odporúčam všetkým vyskúšať, je výborná.
to máš ako so mnou-nevyzerám dobre-no som...hmmm..super...!!
robievam-chutí výborne..
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
možno mala Katka urobiť veselšiu ponuku - farebnú..
Bez rychlosoli by mal kazdy masiarsky vyrobok namiesto ruzovej hnedu farbu, vsetky sunky, salamy... Obcas je treba si nieco aj trochu o tom nastudovat.
Pekný deň všetkým.
Skoda ze @masiar50 prestal komentovat udeniny, pridava radsej kolace, lebo tu su vsetci majstri sportu a je to strata casu. Ked si si nahodou nevsimol hovorime o technologii a konzistencii. No a ta farba co konzervuje... kolko dni vydrzi fasirka bez nej pre navstevu v ladnicke?
Ked si si nahodou nevsimol, @Katarina2511 komentovala vzhlad, nie technologiu a jej som aj adresoval svoj prvy komentar. Pisat na akekolvek jedlo "nechutne" nie je vobec vhodne.
kolko ti mam dat receptov z varechy,ktore su naozaj nechutne?netvrdim ze tento je nechutny.
Ďakujem pekne za milé slová.Nám doma všetkým chutí a viem čo primiešam narozdiel od salám a rôznych sekaných kúpených v obchode.
Mortadela (mortadella) = italsky vareny salam - neuzeny.
Pred triceti lety ho asi malokdo na Slovensku znal, tedy jeho original. Neverim, ze autorka receptu dodneska ten pravy nevidela, neslysela ci neochutnala.
V opacnem pripade se ji omlouvam, ale toto je varena sekana
ja originál nepoznám ani teraz-kľudne umriem nevedomá..áno..takých 35 rokov dozadu tento recept koloval-odvtedy ho robievam i ja...bez bazalky-manžel ju nemá rád...raz za rok-zvyčajne k veľkonočným sviatkom..
nuž-dobre je-kým pospolitý ľud rieši takéto drobnosti..bodaj by to takto zostalo..
majme všetci dobrý pokojný deň..:-)
www.villanisalumi.it/prodotti-villani/mortadelle/...
Mortadela doma vyrobena:
forum-ricette.cookaround.com/threads/146953-Mortadella...
Hlavne, že je to chutné, každý nech si to nazve, ako chce.
Ked uz tak kvakas, tak si oprav tie pravopisne chyby v komentari. To aby si bol uplne super, ako Tvoje pridane recepty.
Máš pravdu, je chutná a bez chémie. A
varecha.pravda.sk/profil/katarina2511/...
Vďaka za uznanie.
varecha.pravda.sk/profil/lilyre/...
Ešte raz vďaka za uznanie.
to mám rád. Ja robím fašírku a spolubývajúca omáčku, tá ju vie lepšie dochutiť.Akurát som rozmýšľal, že ju navaríme.
Na tie recepty tu máme jedného nemenovaného kuchára-experimentátora