Domáci burger

Autor receptu: lenka1503

Najradšej burgre kobievam v lete, ked sme na chate/ záhrade.

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s jednou najemno pokrájanou cibuľou a rozlisovanými strúčikmi cesnaku. Osolíme, okoreníme ml. čienym korením a ochutíme bazalkou a korením Bravčové pečené. Odložíma tak asi na 1h. odpočívať do chladničky, ale nemusí to byť. Vytvoríme placky a pečieme ich na rozpálenom oleji alebo vonku na grile.
  2. Ked grilujete vonku tak žemle prekrojte na polovicu, ale nie celkom a jemne a rýchlo opražte na roše (budú chrumkavejšie). Potom želmu (spodok) potrieme majonézou. Dáme šalátový list, pásik kápie, mäso, koliesko cibule a 2 kolieska uhorky. (postup dajte aký chcete). Vrch pokvapkáme kečupom a bielym jogurtom. Prikryjeme druhou polovicou žemle a zjeme :)
  3. Namiesto kečupu môžete použiť cesnakový dresing. 2 strúčiky rozlisovaného cesnaku s bielym jogurtom, soľou a citrónovou šťavou.
  4. fašírky môžete nahradiť opečenou slaninou.