Domáce rezance s hovädzím (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...široké domáce rezance so špenátom a lupienkami hovädzieho mäsa na tymiáne. Na vareche je toľko krásnych a výborných receptov na domáce rezance, tak som dnes už neodolal a mali sme ich na obed...

4-5
porcie
60 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...z múky, vajec, nadrobno nakrájaných špenátových listov a soli necháme robota vypracovať dobré cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke...
  2. ...cesto odpočíva, ale ja som nemohol...zmrznuté hovädzie som nakrájal na lupienky, čím tenšie, tým lepšie...
  3. vo woku som rozpálil olej, pridal som k nemu cibuľu nakrájanú tiež na lupienky, polovicu cesnaku, tymián, potom mäso, čierne mleté korenie a soľ. Po chvíľke (436s.) bolo mäsko hotové, dal som ho na tanier, nech si tiež odpočinie...
  4. do toho istého woku som dal lyžicu oleja a dve konzervy lúpaných paradajok... dôležité: konzervy som otvoril a do woku som dal len ich obsah :-) Potom som pridal zvyšok cesnaku, bazalku, soľ, čierne mleté korenie a vydusil som prebytočnú šťavu a prihodil som nakrájané chilli papričky...
  5. ...odpočinuté cesto som rozdelil na 4 časti, vyvaľkal som ich, nechal som trošku obschnúť a nakrájal som ledabolo naozaj široké rezance. Snažil som sa, aby bol každý iný...nech hneď vidieť, že sú domáce :-) Voda mi už vrie, osolil som ju a odvaril rezance, stačí im pár minút...
  6. ...k paradajkám som pridal hovädzie a nechal som to spolu prevrieť. Na tanier som naložil rezance, prekvapol som ich sezamovým olejom, pridal som paradajky s hovädzím, do ruky som si dal vidličku a potom už len ...dobrú chuť :-)