Domáce pappardelle s hovädzou sviečkovou a krémovou omáčkou z čerstvých kuriatok
Foto: movino
Navarte si skvelé jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Chardonnay, výber z hrozna 2023. Recept pre Vás zostavil Martin Krahulec, šéfkuchár Zobraziť celý popisNavarte si skvelé jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Chardonnay, výber z hrozna 2023. Recept pre Vás zostavil Martin Krahulec, šéfkuchár Penziónu u Vinára. Dobrú chuť, priatelia.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Domáce cestoviny: | |
400 g (alebo hladká múka) |
|
4 ks |
|
2 ČL |
|
50 ml |
|
Mäso: | |
400 g |
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
1 ks väčšia |
|
2 strúčiky |
|
300 g čerstvé |
|
200 ml (33 %) |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Na dozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Domáce cestoviny: Semolinu preosejeme do misky. Vajíčka, soľ a olivový olej zmiešame dokopy a pridáme do preosiatej múky. V kuchynskom robote alebo ručne vypracujeme tuhé nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na štyri bochníčky a necháme odležať 20 minút. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm, z ktorého následne ostrým nožom alebo kolieskom na cestoviny vykrájame pappardelle. Tie následne varíme vo vriacej osolenej vode 3-4 minúty (nie úplne domäkka, keďže ich budeme následne vkladať do hotovej omáčky).
- 2
Hovädziu sviečkovú ideálne dva kusy po 200 g opečieme na rozohriatej panvici z oboch strán po 4 minúty. Na pracovnú dosku si dáme olivový olej, soľ, mleté korenie a vmasírujeme tieto ingrediencie do steaku. Do rozohriatej rúry na 200 °C ho vložíme na 8 minút (kto má rád viac prepečený, tak na dlhšie), aby bol steak medium. Po vytiahnutí ho necháme odležať na 10 minút a potom ho priečne pokrájame.
- 3
Šalotku nakrájame na drobno, orestujeme na olivovom oleji, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a krátko spolu orestujeme. Umyté a nakrájané kuriatka pridáme k šalotkovému základu, krátko opečieme, podlejeme bielym vínom a dusíme 15 minút (podľa potreby podlievame). Na záver prilejeme smotanu a varom vyredukujeme omáčku, do ktorej následne pridáme uvarené pappardelle.
- 4
Do taniera vložíme cestoviny spolu s omáčkou, priečne na tenké plátky nakrájanú hovädziu sviečkovú a na ozdobu grilované cherry paradajky a mikrobylinky podľa chuti. Dobrú chuť.
Tiež domáce cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu