Domáce noky s hráškom
Autor receptu: timara
Pečené zemiaky, ricotta a bylinky zaručujú týmto nokom jednoducho úspech . . . tak,
krásne
letné varenie prajem aj vám, nech už k týmto domácim nokom pridáte zo záhradky
akúkoľvek sezónnu zeleninu :)))
2 porcie |
50 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky upečieme v šupke do mäkka (cca 45 minút) v predhriatej rúre na 180 stupňov. Necháme ich trochu vychladnúť, ošúpeme a na doske roztlačíme vidličkou na kašu. Pridáme ricottu, múku, vajíčko, soľ a lístky čerstvo nasekaného tymiánu.
- Všetko dobre premiešame (najlepšie rukami :) a cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Na pomúčenej doske z nich vytvoríme 4 rovnaké valčeky s priemerom cca 1,5 - 2 cm. Potom z valčekov nožom nakrájame približne dvoj centimetrové noky. Do každého noku urobíme prstom jamku, aby sa omáčka na každý nok ešte lepšie prichytila a ochutila ho. Noky varíme minútku - dve, kým nevyplávajú. Precedíme a necháme ich trochu osušiť.
- Na panvicu dáme olivový olej a noky opečieme z každej strany do zlatova. Potom k nim prisypeme hrášok, nastrúhame kôru z 1/2 citróna, vhodíme kúsok masla a dochutíme čerstvo mletým korením, soľou, citrónovou šťavou a čerstvo nasekanými lístkami tymiánu. Naservírovane noky posypeme strúhaným parmezánom (pre výraznejšiu chuť môžete použiť ovčí syr pecorino). Inšpirácia G. Ramsay.