Treska

Domáca treska v majonéze

Autor receptu: wildfoods

Keď vyskúšaš tento domáci variant, už nikdy ju nebudeš kupovať.

1-2
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si uvaríme ošúpanú mrkvu domäkka a necháme ju vychladnúť.
  2. Do hrnca dáme cca pol litra vody, lyžicu octu, nové korenie, čierne korenie, bobkové listy a soľ podľa chuti. Pridáme filety z tresky a varíme približne 15 minút, aby sa filety pekne rozpadávali.
  3. V miske zmiešame majonézu s horčicou a pridávame nakrájanú uvarenú mrkvu, nakrájanú cibuľu a nakrájanú kyslú uhorku. Keď je treska uvarená a vychladnutá, roztrháme filety vidličkou na drobné kúsky a tiež pridáme do misky.
  4. Všetko spolu zamiešame a dochutíme podľa chuti soľou, mletým čiernym korením, poprípade lyžičkou octu.
  5. K tomu čerstvý rožok a môžeme podávať. Dobrú chuť :) Pre viac tipov a receptov sleduj môj instagramový profil @wildfoodschef kde nájdeš videorecepty.