Treska
Domáca treska v majonéze
Autor receptu: wildfoods
Keď vyskúšaš tento domáci variant, už nikdy ju nebudeš kupovať.
1-2 porcia |
15 minút príprava |
Postup
- Najprv si uvaríme ošúpanú mrkvu domäkka a necháme ju vychladnúť.
- Do hrnca dáme cca pol litra vody, lyžicu octu, nové korenie, čierne korenie, bobkové listy a soľ podľa chuti. Pridáme filety z tresky a varíme približne 15 minút, aby sa filety pekne rozpadávali.
- V miske zmiešame majonézu s horčicou a pridávame nakrájanú uvarenú mrkvu, nakrájanú cibuľu a nakrájanú kyslú uhorku. Keď je treska uvarená a vychladnutá, roztrháme filety vidličkou na drobné kúsky a tiež pridáme do misky.
- Všetko spolu zamiešame a dochutíme podľa chuti soľou, mletým čiernym korením, poprípade lyžičkou octu.
- K tomu čerstvý rožok a môžeme podávať. Dobrú chuť :)
Pre viac tipov a receptov sleduj môj instagramový profil @wildfoodschef kde nájdeš videorecepty.