Domáca kôprová fotorecept
Išiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil som krásny zväzok čerstvého kôpru aj s korienkami (Ázijci Zobraziť celý popisIšiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil som krásny zväzok čerstvého kôpru aj s korienkami (Ázijci používajú aj tie, majú väčšiu arómu), ale cena fazuľky ma vystrela. Hneď vedľa bol za tretinovú cenu thajský baklažán. Tak sa zrodila domáca fúzia.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 750 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 |
|
| 2 |
|
| 2 - 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 dcl (na varenie) |
|
| 2 dcl |
|
| 3 dcl |
|
| 1 dcl |
|
| 2 PL (arrowroot) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Thajsky baklazan vyzera ako male zelene jablcka.
-
2
Umyjeme, ocistime od stopiek a nakrajame na stvrtky.
-
3
Do woku dame na rozohriaty olej oprazit cibulu, cesnak, susene chilli a cerstve chilli.
-
4
Na druhej panvici som dal oprazit baklazan a po niekolkych minutach podlial vinom, zakryl a dusil do polomaka tak asi 10 minut.
-
5
Baklazan som pridal spat do woku, premiesal ochutil solou, korenim, podlial kuracim vyvarom a prisal sladku chilli omacku.
-
6
Zmiesal cmar, mlieko a vmiesal skrob (arrowroot), nakoniec pridal posekany kopor a strucik cesnaku a kratko prevaril.
-
7
A domacu fuziu treba dokoncit - ochutit octom, tak aspon kokosovym ochutenym a zemiaky nahradit tekvicou a prudko oprazene volske oko na thajsky sposob.









Neviem, ale ked sa chilli nepokrajaju a oprazia stracaju dost svojej sily, skor je tam pikantna aroma so stiplavym podtonom.
Baklazan nahradeny hribami, plus mrkva, zemiaky a spanielske chorizo.
Vyzerá to veľmi dobre.