« Naspäť na tento recept

Domáca kôprová (fotorecept) verzia na vytlačenie

Išiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil som krásny zväzok čerstvého kôpru aj s korienkami (Ázijci používajú aj tie, majú väčšiu arómu), ale cena fazuľky ma vystrela. Hneď vedľa bol za tretinovú cenu thajský baklažán. Tak sa zrodila domáca fúzia.

Autor receptu: 2010

Postup receptu

Thajsky baklazan vyzera ako male zelene jablcka.
Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 1

Umyjeme, ocistime od stopiek a nakrajame na stvrtky.
Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 2

Do woku dame na rozohriaty olej oprazit cibulu, cesnak, susene chilli a cerstve chilli.
Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 3

Na druhej panvici som dal oprazit baklazan a po niekolkych minutach podlial vinom, zakryl a dusil do polomaka tak asi 10 minut.
Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 4

Baklazan som pridal spat do woku, premiesal ochutil solou, korenim, podlial kuracim vyvarom a prisal sladku chilli omacku.
Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 5

Zmiesal cmar, mlieko a vmiesal skrob (arrowroot), nakoniec pridal posekany kopor a strucik cesnaku a kratko prevaril.
Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 6

A domacu fuziu treba dokoncit - ochutit octom, tak aspon kokosovym ochutenym a zemiaky nahradit tekvicou a prudko oprazene volske oko na thajsky sposob.
Domáca kôprová (fotorecept) - obrázok 7

Suroviny




15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist