Grilovaná klobása
Domáca klobása na grile
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup- Bravčové mäso (môžeme primiešať
hovädzinu alebo divinu) pomelieme, pridáme
papriku, soľ, korenie, rascu a cesnak.
Všetko spolu dôkladne premiešame
a necháme odstáť. Marinované mäso dáme
do plničky na klobásy a plníme črevo.
Hotové klobásky grilujeme z jednej aj druhej
strany približne 5 minút.
- Brioška: Všetky suroviny spolu premiešame,
prikryjeme utierkou a necháme
vykysnúť. Cesto rozdelíme na dve približne
rovnaké časti, vložíme do vymastenej
formy, potrieme žĺtkom,
dáme do rúry vyhriatej na 200 °C
a pečieme 15–20 minút.
|