Cícerová nátierka
Domáca cícerová nátierka s maslovou tekvicou
Autor receptu: blissofplants
Poznáte hummus nátierku? Hlavnou ingredienciou je cícer.
Tento recept z anglického časopisu ma oslovil , pretože sa
pridáva aj maslová tekvica.* Všetky ingrediencie sú veľmi
zdravé. Ak práve nemáte doma
žiadnu kúpenú nátierku,
vyskúšajte túto. ?
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Predhrejeme si rúru na 200°C. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Nakrájané kúsky tekvice dáme na pekáč vystlaný papierom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom (1PL), premiešame a pečieme zhruba 40-45 minút. Na záver pridáme aj cesnak.
- Opečenú tekvicu s cesnakom a ostatnými ingredienciami dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Ak treba, dochutíme.
- Môžeme si nechať 2/3 cícera na ozdobu. Opražíme ho na zvyšnom oleji na panvici do chrumkava, ochutíme údenou červenou paprikou.
- Podávame s čerstvým chlebíkom.