Cícerová nátierka

Domáca cícerová nátierka s maslovou tekvicou

Autor receptu: blissofplants

Poznáte hummus nátierku? Hlavnou ingredienciou je cícer. Tento recept z anglického časopisu ma oslovil , pretože sa pridáva aj maslová tekvica.* Všetky ingrediencie sú veľmi zdravé. Ak práve nemáte doma žiadnu kúpenú nátierku, vyskúšajte túto. ?

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 200°C. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Nakrájané kúsky tekvice dáme na pekáč vystlaný papierom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom (1PL), premiešame a pečieme zhruba 40-45 minút. Na záver pridáme aj cesnak.
  2. Opečenú tekvicu s cesnakom a ostatnými ingredienciami dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Ak treba, dochutíme.
  3. Môžeme si nechať 2/3 cícera na ozdobu. Opražíme ho na zvyšnom oleji na panvici do chrumkava, ochutíme údenou červenou paprikou.
  4. Podávame s čerstvým chlebíkom.