Cícerová nátierka
Cícerová nátierka

Bylinkový hummus

Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 5. apríla 2022
Bylinkový hummus
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
15 minút
príprava

Suroviny

1 plechovka
1 PL (sezamová pasta)
3 PL
2 strúčiky
2 PL
1 veľká hrsť (mladý špenát, medvedí cesnak alebo rukola, petržlenová vňať, koriander)
1 ČL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sterilizovaný cícer zlejeme a rozmixujeme ponorným mixérom. Keď je zmes už hladšia, pridáme tahini pastu, olivový olej, citrónovú šťavu a soľ.

  2. 2

    Do rozmixovanej cícerovej nátierky pridáme umyté, osušené a nasekané čerstvé bylinky a pretlačený cesnak. Znovu dobre rozmixujeme.

  3. 3

    Hummus má krásnu jarnú farbu a nádhernú vôňu a chuť. Podávame s opečeným chlebíkom alebo so zeleninovými tyčinkami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha