Bylinkový hummus
Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 5. apríla 2022
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 5. apríla 2022
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 plechovka |
|
1 PL (sezamová pasta) |
|
3 PL |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 veľká hrsť (mladý špenát, medvedí cesnak alebo rukola, petržlenová vňať, koriander) |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Sterilizovaný cícer zlejeme a rozmixujeme ponorným mixérom. Keď je zmes už hladšia, pridáme tahini pastu, olivový olej, citrónovú šťavu a soľ.
- 2
Do rozmixovanej cícerovej nátierky pridáme umyté, osušené a nasekané čerstvé bylinky a pretlačený cesnak. Znovu dobre rozmixujeme.
- 3
Hummus má krásnu jarnú farbu a nádhernú vôňu a chuť. Podávame s opečeným chlebíkom alebo so zeleninovými tyčinkami.
Tiež cícerová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu