Komentáre k receptu:
  • finczi - fotkafinczi 30. júla 2019 o 11:10

  • frezia - fotkafrezia 30. júla 2019 o 12:01

    Dnes uz varim nieco ine, ale este tento tyzden tuto dobrotu uvarim.
    @zareaguj
  • farbuska - fotkafarbuska 30. júla 2019 o 13:17

  • používateľ nemá avatarhaji 30. júla 2019 o 14:37

    Chutný recept, suroviny, postup i fota. Nadělal jsi mi chutě, milá Cesmínko!
    @zareaguj
  • terinka55 - fotkaterinka55 30. júla 2019 o 15:57

    Milá @Cesminaz , opäť skvelé jedlo. Chutilo by mi, a veľmi.
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 30. júla 2019 o 18:06

    @Finczi @Farbuska @Haji @Terinka dakujem vám pekne za vaše pristavenie a milé komentíky :-) Som rada,že sa vám jedlo páči. @Frezia verím,že ti bude chutit,je to skvelé letné jedlo :-) Je aj velmi variabilné čo sa týka plnky,alebo pridania iných korenín či byliniek. Zakaždým môžme jedlu spraviť trocha inú chuť :-) Krásny zvyšok dna prajem všetkým!
    @zareaguj
  • mijaita - fotkamijaita 30. júla 2019 o 19:52

    @Cesminaz vidis, ani nevim, ze se jim rika dolma :-) Tak a mnoho let ne jinak, ja papriky pouze pecu. nekdy víc štavy, jindy jen bez, jime je studene, je to fantasticke. Tak alespon foto starsiho data, ze nekecam :-) letos jsem je pekla na jednu party, ale fotka se mi nelibi. je to neuzasnejsi recept vedle cinskeho, ktery take delam rada. Ale ten by se tady neujal.



    @zareaguj
  • mijaita - fotkamijaita 30. júla 2019 o 19:53

    p.s. ty dáváš pect s lilkem, ja s platky špeku pod paprikama i mezi.
    @zareaguj
  • slavka2012 - fotkaslavka2012 30. júla 2019 o 21:36

    Mňam, letnú dolnú dolnú milujem.Tato tvoja vyzerá veľmi lákavo. Už viem, čo zajtra uvarim:-).
    @zareaguj
     1x cesminaz
  • slavka2012 - fotkaslavka2012 30. júla 2019 o 21:37

  • cesminaz - fotkacesminaz 31. júla 2019 o 21:49

    @Mijaita (30.7.2019 19:52)

    :-) Ano dolma,alebo biber dolmasi.Aj ja ich robím občas s menej a občas s viacej šťavou.My toto jedlo máme velmi radi,robievam ho najmä teraz cez leto ked máme v záhrade papriku a inú zeleninu :-) Je to výborné,jednoduché jedlo,ktoré ked sa robí s malými obmenami,tak chutí stále trocha inak :-) Pozdravujem.
    @zareaguj
     1x mijaita
  • cesminaz - fotkacesminaz 31. júla 2019 o 21:51

    @Slavka2012 (30.7.2019 21:36)

    Veru letná je najlepšia.Najmä ked má človek vlastnú záhradku a v nej všetkú čerstvú zeleninu :-) Už len nazbierať a naplniť a skvelé jedlo je na stole ;-P
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 31. júla 2019 o 21:53

    @Slavka2012 (30.7.2019 21:36)

    Ešte som pozabudla pripomenúť,že namiesto ryže sa môže použit aj bulgur,alebo ryžu a bulgur 1:1
    @zareaguj
     1x farbuska
  • milina - fotkamilina 1. augusta 2019 o 16:15

    0,5l oleja nie je veľa?
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 1. augusta 2019 o 21:02

    @Milina (1.8.2019 16:15)

    No to by bolo fakt vela :-)
    Ale ja tam mám 0,25dl+0,25dl a to je 0,5dl a to je 0,50ml :-)
    Čiže ani 1 deciliter :-)
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 1. augusta 2019 o 22:37

    @Cesminaz (1.8.2019 21:02)

    ...vlastne 50ml :-)) 100ml je 1dl ...
    už sa aj ja dopletiem :-))
    @zareaguj
  • frezia - fotkafrezia 2. augusta 2019 o 12:13

    Vynikajuci recept! Uz je to v rure a nadherne to rozvoniava. Dakujem pekne a zelam tebe, aj ostatnym varechacom krasny vikend.


    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 2. augusta 2019 o 14:15

    @Frezia (2.8.2019 12:13)

    Si ma milo prekvapila :-) Dúfam,že vám bude jedlo chutiť! Prajem aj tebe príjemný víkend a dobrú chuť ;-)
    @zareaguj
     1x frezia
  • hubata - fotkahubata 2. augusta 2019 o 19:46

    Juj, tú vôňu cítim až sem........ krásny letný recept.
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 3. augusta 2019 o 14:49

    Práve sa to chystám robiť a mám otázku: Netreba do mäsa s ryžou pridať aj vajíčko? Do klasickej plnenej papriky sa pridáva a mám doma malé domáce vajíčka od mladých sliepok. Rozmýšľam dať aspoň jedno. Ďakujem za skorú odpoveď a pozdravujem.
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 3. augusta 2019 o 15:07

    @Marienka44 (3.8.2019 14:49)

    Ja nedávam vajce,podla mna netreba,ved je to v paprike zavreté,poukladané na plech s trochou štavy.V klasickej paradajkovej plnenej paprike sa to varí v štave,určite by tá plnka lahko vypadala počas varenia a miešania bez vajca,zato dávajú mnohý vajce.No sem podla mna netreba,ale ak chces kludne daj to maličké :-) Potom daj vediet ako vám chutilo.Pekný deň!
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 3. augusta 2019 o 15:09

    Na googli som našla prípravu Dolmy : je to mleté mäso s ryžou a zabalené do viničných listov. V tomto recepte paprika nahrádza tie listy, myslím si.
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 3. augusta 2019 o 15:10

    @Hubata (2.8.2019 19:46)

    Rada ťa tu zas vidím :-) Vdaka pekne za nakuknutie,som rada,že ti je jedlo po chuti.
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 3. augusta 2019 o 15:15

    @Cesminaz (3.8.2019 15:07)

    Ďakujem za bleskovú odpoveď.
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 3. augusta 2019 o 15:20

    @Cesminaz (3.8.2019 15:07)

    Mám aj dnes u nás na trhu kupené 2 baklažány. Taký špeciálny syr do nich nemám, len údený Eidam. Môžem ho použiť a vložiť do zárezov baklažánu?:-(
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 3. augusta 2019 o 15:22

    @Marienka44 (3.8.2019 15:09)

    :-) s tými názvami je to tak trocha domiešané.Hroznové listy sú Sarma,ale fakt som už počula niektorích to volat aj Dolma :-) ale inak je to nesprávne. Dolma znamená "plnené/naplnené" a 90% turkov tak nazývajú plnenú papriku :-)
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 3. augusta 2019 o 15:27

    @Marienka44 (3.8.2019 15:20)

    Eidam sa ti v tom totálne rozpustí.Ja by som dala medzi kravskú hrudku a len pred dopečením posypala tým udeným syrom :-)
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 3. augusta 2019 o 18:31

    @Cesminaz (3.8.2019 15:27)

    Tento príspevok som si neskoro prečítala a ozaj sa ten eidam roztiekol. Mám malo šťavy, asi dolejem vodu už po upečení. Paradajky boli mäsité, dobrá sorta. Prikladám foto môjho diela :-)


    @zareaguj
     2x haji, cesminaz
  • marienka44 - fotkamarienka44 3. augusta 2019 o 18:34

    Na plech som dala pečiaci papier, aj kvôli jeho čisteniu.


    @zareaguj
     1x haji
  • cesminaz - fotkacesminaz 4. augusta 2019 o 06:58

    @Marienka44 (3.8.2019 18:31)

    Ja som dala skoro 1L zálievky,to stačilo úplne.Ty si dala pravdepodobne ovela menej hm? Nevadí,človek sa vždy učí ked robí niečo prvýkrát :-) Ale inak tvoje jedlo vyzerá skvelo,podarilo sa ti velmi pekne.Dúfam,že si bola spokojná,že chutilo :-) Vdaka za správu aj s fotkou.Pekný den prajem!
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 4. augusta 2019 o 09:51

    @Cesminaz (4.8.2019 06:58)

    Ďakujem za pochvalu. Teraz opravujem omáčku, lebo v nej boli po upečení veľké kusy nerozvarených rajčín. Preliala som do panvice z plechu všetku šťavu, aj ďalšiu vodu s olejom a ešte rajčinový pretlak domáci asi 2 dcl. Povarila som to asi 15 min. Teraz, keď to vychladne, tak to pomixujem. Robím to správne?
    Moja dcérka v Nemecku má 8 mesačného synčeka, kojí a už mu dáva aj príkrmy. Vždy po 3 dňioch pridá iný a nový druh zeleniny alebo mäska. Naparuje to v špec. prístroji. Potom to pomixuje, pridá 1 PL panensého repkového alebo olivového oleja, samozrejme bez soli a cukru. Veľmi mu to chutí a je zábavné sledovať, ako otvára ústa a čaká ďalšiu lyžičku, keď ho kŕmi.
    Chcem sa spýtať: ako mu pripraviť baklažán, ktorý ešte nemal. Ma užl fenikel, cuketu, mrkvu, kalerab, karbiol, hokaido, špenát Baby, atď. Treba ošúpať tú vrchnú tmavú šupku na baklažáne pravdepodobne. Čo ďalej? Prosím o recept na prípravu, ak Ťa tým neobťažujem .
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 7. augusta 2019 o 08:04

    @Marienka44 (4.8.2019 09:51)

    :-) čo sa týka omáčky,druhý krát odhadneš určite to množstvo lepšie :-) Je vždy lepšie ked sa to varí/pečie od začiatku s tou zálievkou-urobí to inú chuť :-) Čo sa týka tvojho vnúčika..
    Určite by som ten baklažán očistila.Poznám jedno jedlo,ktoré by bolo pre malého vhodné,je to ako prívarok.Dnes/zajtra mi zas dozrejú baklažány v záhrade,tak urobím a pridám ti to sem :-) Pozdravujem a pekný den prajem.
    @zareaguj
  • kecemis - fotkakecemis 7. augusta 2019 o 17:52

    @Cesminaz dakujem velmi pekne za recept. Ako vzdy, zaruka kvality. Mali sme ohlasenu navstevu a rozhodol som sa pouzit tento tvoj recept. Vedel som ze nesklame. Ale vysledok ma prekvapil viac ako som ocakaval. Na druhe rano volala ona znama a pytala recept, ze manzel sladko v posteli spomina a nevstane skor nez mu to jedlo nespravi. Prepac nemam fotku, nezdalo sa mi aby som ho fotil pred nimi. A potom uz nebolo co. Este raz dakujem.
    @zareaguj
     1x cesminaz
  • cesminaz - fotkacesminaz 11. augusta 2019 o 07:51

    @Kecemis (7.8.2019 17:52)

    Fíha milý @Kecemis ..to je ale pochvala :-))) Dakujem krásne za správu :-) Potešilo ma,že si si vybral práve môj recept pre návštevu.A som velmi rada,že si mal s ním úspech a že vám všetkým chutilo! Pozdravujem a pekný den prajem :-)
    @zareaguj
     1x kecemis
  • slavka2012 - fotkaslavka2012 13. augusta 2019 o 22:49

    Tak, dnes som tolmu podľa tvojho receptu urobila na večeru pre návštevu. Nesmierne im chutilo, je to naozaj vynikajúce jedlo, aj tie bylinkove jej veľmi slusia. Ja som pridala ešte trochu chmeli-suneli. Iste bude repete. Keďže sa mi tvoja kompozícia na plechu aj vizuálne veľmi páčila, dovolila som si ju zreprodukovat, iba na konci som ju asi trochu dlhšie nechala pod grilom, nabudúce už budem lepšie vedieť ako dlho ju robiť a na akej teplote.


    @zareaguj
     2x haji, cesminaz
  • cesminaz - fotkacesminaz 15. augusta 2019 o 07:22

    @Slavka2012 (13.8.2019 22:49)

    Tvoja správa ma velmi teší,no najmä to,že vám všetkým chutilo :-) Je to naozaj vdačné jedlo,ktoré veru aj návštevu poteší :-) Na plechu si to každý môže skombinovať ako sa jemu páči :-) Dakujem ti za odozvu aj s fotkou a pekný den prajem!
    @zareaguj
  • farbuska - fotkafarbuska 14. septembra 2019 o 10:05

    Urobila som tiež - ešte raz vďaka za recept na túto skvelú verziu plnenej papriky. Okrem času na prípravu sa to upečie vlastne samo. Chutí výborne.


    @zareaguj
     2x haji, kvakac
  • kvakac - fotkakvakac 17. septembra 2019 o 19:22

    Tak som to dnes robil. Mäso som použil morčacie horné stehno. Jahňacina je je problém zohnať a je dráha. Baklažán som nedával. Je to fakt dobré, veľmi nám to chutilo.


    @zareaguj
     1x haji
  • cesminaz - fotkacesminaz 18. septembra 2019 o 07:54

    @farbuska (14.9.2019 10:05)

    Teším sa,že si vyskúšala a že chutilo :-) Dakujem pekne za odozvu aj s fotkou! Pozdravujem.
    @zareaguj
     1x kvakac
  • cesminaz - fotkacesminaz 18. septembra 2019 o 08:01

    @kvakac (17.9.2019 19:22)

    Ja som použila tu v recepte hovädzie mleté,ale určite to bolo chutné aj s morčacím :-) Vdaka za odozvu aj s fotkou.Pekný den prajem.
    @zareaguj
     1x kvakac


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist