Fašírky

Dobré fašírky bez vysmážania (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Toto jedlo mi poslala známa na email. Verte nebanoval som, že som to skúsil, je to ohromné.

10
porcií
20 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C °C

Suroviny

Postup

  1. Strúhaný starší chlieb polejeme 1 dcl mlieka, nechám trochu nasiaknuť a potom dám do misy. Ďalej tam pridám obe mäsá, 2 vajcia (bez škrupiny) nasekaný cesnak, pokrájanú cibuľu, soľ a čerstvo mleté korenie.
  2. Všetko to spolu premiešam a nechám postať asi pol hodinu.
  3. Teraz si syr nastrúham na veľkých okách. Vňať pokrájam na drobno a pridám dve vajcia (bez škrupiny) s kyslou smotanou. Všetko spolu zmiešam. To bude plnka.
  4. Mäso mi postálo. Na plech dám papier alebo natriem olejom. Z mäsa tvarujem asi 5 cm guľky, do ktorých v strede urobím jamku. Do každej dám plnku. Na plech mi vyšlo 12 fašírok a zo zvyšku so spravil na druhy plech jednu mega fašírku. Nechcelo sa mi už viac robiť. Takže keď to zhrniem urobí sa z tejto dávky asi 15 fašírok. Dám to do rúry na 200 °C a pečie sa to asi pol hodinu. Pripomínam každá rúra je iná, tak si čas prispôsobte.
  5. Po pol hodine to voňalo na celý byt. Nechať to chvíľu postáť a môžem servírovať. Dá sa to jesť s ryžou, zemiakmi, chlebom, alebo so zeleninou.
  6. Toto je jedna mega fašírka pre mňa s chlebom a kvasenou uhorkou. Želám aj Vám dobrú chuť.
  7. Alebo aj v polievke a s chlebom.