Dusené diviačie stehno
Divina na divoko à la Bogar (fotorecept)
Autor receptu: bogar
Titulná foto nie je luxusná, ale nestihla som, keďže sa jedlo a balilo do roboty chlapom...
8 porcií |
20 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si umyjeme očistíme a narežeme
- pripravíme si koreniny a ingrediencie
- na masti/oleji si opražíme slaninu a cibuľu a z každej strany poopekáme mäso kým sa zatiahne ...
- mäso si vyberieme bokom,
- do výpeku pridáme paradajkový pretlak horčicu, víno,
- všetko premiešame a pridáme koreniny vodu a necháme zovrieť....
- po zovretí vložíme naspäť mäso a dusíme 2-3 hod podľa mäsa, keď by sa šťava zredukovala prilejeme vodu, keď je mäso mäkké pridáme smotanu povaríme 5 min a vypneme ho. Po chvíľke pridáme pretlačený cesnak. Záleží aj od pretlaku ak by bolo veľmi kyslé tak pridáme trošku cukru.
- ako prílohu som zvolila slovenskú ryžu a zemiakové placky...
- wualaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)