Dusené diviačie stehno

Divina na divoko à la Bogar (fotorecept)

Autor receptu: bogar

Titulná foto nie je luxusná, ale nestihla som, keďže sa jedlo a balilo do roboty chlapom...

8
porcií
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si umyjeme očistíme a narežeme
  2. pripravíme si koreniny a ingrediencie
  3. na masti/oleji si opražíme slaninu a cibuľu a z každej strany poopekáme mäso kým sa zatiahne ...
  4. mäso si vyberieme bokom,
  5. do výpeku pridáme paradajkový pretlak horčicu, víno,
  6. všetko premiešame a pridáme koreniny vodu a necháme zovrieť....
  7. po zovretí vložíme naspäť mäso a dusíme 2-3 hod podľa mäsa, keď by sa šťava zredukovala prilejeme vodu, keď je mäso mäkké pridáme smotanu povaríme 5 min a vypneme ho. Po chvíľke pridáme pretlačený cesnak. Záleží aj od pretlaku ak by bolo veľmi kyslé tak pridáme trošku cukru.
  8. ako prílohu som zvolila slovenskú ryžu a zemiakové placky...
  9. wualaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)