Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Dostala som mladé mäsko ( lanštiaka) . Recept som našla v kuchárskej knihe a je
pripravený podľa odborníka L. Hanzala . Naozaj sa oplatil vyskúšať .
20 min minút príprava |
90 min minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme , osušíme , nakrájame na plátky a naklepeme .
- Osolíme a opečieme po oboch stranách aby sa nám mäsko stiahlo .
- Nakrájame cibuľu a zeleninu na drobné kocky .
- Na masle opražíme koreňovú zeleninu a cibuľku do zlatista . Potom pridáme horčicu , koreniny , ocot , soľ , šťavu s citróna , a podlejeme vývarom . Nakoniec vložíme mäso a dusíme . Keď je mäso mäkké vyberieme ho aj s bobkovým listom , korením a borievkami ( borievky , celé korenie , dávam uviazané spolu s bobkovým listom v gáze aby som potom nemusela loviť v hrnci ) .
- Rozmixujeme ponorným mixérom . Až potom vložíme späť mäso aj koreniny . V smotane rozmiešame hladkú múku na jemno a pridáme do omáčky . Povaríme už ida chvíľku 5 -10 min. Dochutíme . Dobrú chuť !