Diviak na smotane po Šumavsku (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Dostala som mladé mäsko ( lanštiaka) . Recept som našla v kuchárskej knihe a je pripravený podľa odborníka L. Hanzala . Naozaj sa oplatil vyskúšať .

20 min minút
príprava
90 min minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso umyjeme , osušíme , nakrájame na plátky a naklepeme .
  2. Osolíme a opečieme po oboch stranách aby sa nám mäsko stiahlo .
  3. Nakrájame cibuľu a zeleninu na drobné kocky .
  4. Na masle opražíme koreňovú zeleninu a cibuľku do zlatista . Potom pridáme horčicu , koreniny , ocot , soľ , šťavu s citróna , a podlejeme vývarom . Nakoniec vložíme mäso a dusíme . Keď je mäso mäkké vyberieme ho aj s bobkovým listom , korením a borievkami ( borievky , celé korenie , dávam uviazané spolu s bobkovým listom v gáze aby som potom nemusela loviť v hrnci ) .
  5. Rozmixujeme ponorným mixérom . Až potom vložíme späť mäso aj koreniny . V smotane rozmiešame hladkú múku na jemno a pridáme do omáčky . Povaríme už ida chvíľku 5 -10 min. Dochutíme . Dobrú chuť !