Pomarančový koláč
Pomarančový koláč

Sicílska pomarančová torta bez lepku

novalim - fotkanovalim, 22. júla 2020. Komerčný recept.
Sicílska pomarančová torta bez lepku
Foto: novalim

V jednoduchosti je krása. Sicílska pomarančová torta bez lepku nechá vyniknúť intenzívnej a osviežujúcej chuti pomaranča. Upečte si ju a budete príjemne prekvapení Zobraziť celý popisV jednoduchosti je krása. Sicílska pomarančová torta bez lepku nechá vyniknúť intenzívnej a osviežujúcej chuti pomaranča. Upečte si ju a budete príjemne prekvapení nadýchaným jemným cestom, ktoré si pripravíte z našej bezgluténovej múky, špeciálne vyrobenej na prípravu ciest a korpusov – Promix PK alebo PK špeciál.
Zdroj: https://novalim.net/sicilska-pomarancova-torta-bez-lepku/

12
porcií
25 minút
príprava
45-50 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g (alebo PK špeciál)
75 g
250 g
3 ks
1 bal.
100 g
100 g (napr. Philadelphia)
2 ks veľké
Na ozdobu:
 (lístky)




Postup

  1. 1

    Vo väčšej miske vyšľaháme do peny vajcia s cukrom.

  2. 2

    V inej nádobe zmiešame preosiatu múku Promix PK špeciál a ryžovú múku Novalim s kypriacim práškom. Suchú zmes jemne po častiach vmiešame spolu so zmäknutým maslom do vyšľahanej vaječnej hmoty.

  3. 3

    Keď je všetko spojené, pridáme krémový syr a krátko mixérom zašľaháme do zmesi.

  4. 4

    Jeden pomaranč ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a kuchynským robotom rozmixujeme takmer na kašu.

  5. 5

    Toto pomarančové pyré pridáme do cesta a jemne premiešame.

  6. 6

    Cesto vylejeme do papierom vystlanej tortovej formy s priemerom cca 20-23 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 45-50 minút.

  7. 7

    Keď zapichneme špajdľu do koláča a vytiahneme ju suchú, koláč je upečený. Vyberieme z rúry a necháme 20 minút vychladnúť vo forme.

  8. 8

    Potom formu otvoríme a tortu potrieme zo všetkých strán šťavou z druhého pomaranča. Takto koláč získa vláčnosť a šťavnatosť. Ozdobíme plátkami pomaranča a lístkami mäty.

Diskusia k receptu

pivonka
Krásny koláč, mimoriadne krásna fotka. Istotne aj chutný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia