Pomarančový koláč
Sicílska pomarančová torta bez lepku
Autor receptu: novalim
V jednoduchosti je krása. Sicílska pomarančová torta bez lepku nechá vyniknúť intenzívnej a osviežujúcej chuti pomaranča.* Upečte si ju a budete príjemne prekvapení nadýchaným jemným cestom, ktoré si pripravíte z našej bezgluténovej múky, špeciálne vyrobenej na prípravu ciest a korpusov – Promix PK alebo PK špeciál.
12 porcií |
25 minút príprava |
45-50 minút na 175 °C |
Postup
- Vo väčšej miske vyšľaháme do peny vajcia s cukrom.
- V inej nádobe zmiešame preosiatu múku Promix PK špeciál a ryžovú múku Novalim s kypriacim práškom. Suchú zmes jemne po častiach vmiešame spolu so zmäknutým maslom do vyšľahanej vaječnej hmoty.
- Keď je všetko spojené, pridáme krémový syr a krátko mixérom zašľaháme do zmesi.
- Jeden pomaranč ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a kuchynským robotom rozmixujeme takmer na kašu.
- Toto pomarančové pyré pridáme do cesta a jemne premiešame.
- Cesto vylejeme do papierom vystlanej tortovej formy s priemerom cca 20-23 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 45-50 minút.
- Keď zapichneme špajdľu do koláča a vytiahneme ju suchú, koláč je upečený. Vyberieme z rúry a necháme 20 minút vychladnúť vo forme.
- Potom formu otvoríme a tortu potrieme zo všetkých strán šťavou z druhého pomaranča. Takto koláč získa vláčnosť a šťavnatosť. Ozdobíme plátkami pomaranča a lístkami mäty.