Cuketový predkrm za 10 minút fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 26. augusta 2015
Cuketový predkrm za 10 minút (fotorecept)
Foto: frezia68

Zasa nás čakajú horúce dni,tak pridávam rýchly a zdravý recept.Môže byť predjedlo,raňajky a pre skromných aj večera.Neudávam množstvá,každá gazdinka pripraví podľa počtu rodinných príslušníkov Zobraziť celý popisZasa nás čakajú horúce dni,tak pridávam rýchly a zdravý recept.Môže byť predjedlo,raňajky a pre skromných aj večera.Neudávam množstvá,každá gazdinka pripraví podľa počtu rodinných príslušníkov a ochutí podľa seba.Recept som našla na You Tube v relácii Varte s Majklom,len som ho trocha vylepšila.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo olivový olej)
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Vezmeme si mladú cukinu.....

    Cuketový predkrm za 10 minút (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...a už budeme potrebovať len toto:

    Cuketový predkrm za 10 minút (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mladú cukinu umyjem ,nešúpem a nakrájam na kocky. Na panvicu dám prepustené maslo,pridám nakrájanú cukinu a trocha osolím.Pridám nakrájané feferónky a pri miešaní dusím asi 1O min. Po zmäknutí pridám cesnak a odstavím z ohňa.Keď už chladne,pridám citrónovú šťavu a po ochutnávke dochucujem tak,aby chutilo.Majkl doporučil ako studené predjedlo,ja som jedla teplé.

    Cuketový predkrm za 10 minút (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cukina má nevýraznú chuť,preto cesnak,citrón a štipľavá paprika ju zvýrazní. A môžeme ju vylepšiť strúhaným syrom,či vajíčkom,alebo podľa fantázie.Zajedáme hriankou,bagetou...

    Cuketový predkrm za 10 minút (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Je to ľahké jedlo a zdravé.Cukina obsahuje provitamím A,karotén,vitamíny A,B,C,minerály horčík,vápnik,železo,draslík,fosfor a asi 90% vody a dodáva energiu.A keď už spomínam zdravé jedlá,nezabudnite si naložiť kvasenú zeleninu do súdka a či do fľaše.Mne už kvasí a nahádžte tam všetku zvyšnú zeleninu.Tak nech vám chutí :-)

    Cuketový predkrm za 10 minút (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
s niecim stiplavym nebude problem :-), paci sa mi to, moze to byt aj priloha ku masu, vajce mi k tomu akosi nepasuje, dnes som dostala chilli olej v malinkej flaske ako kvapky do oka, vraj je naramne besny, tak som zvedava, len si ho nekvapnut do oka :-)
frezia68
Ďakujem za nahliadnutie a @afataga :nekvapnúť do oka,ani na ruku,lebo nedozierne následky,ak s tou rukou si prejdeš po citlivých miestach,napr.oko :-))))))
hanis
@frezia68 - Mě se moc líbí ta kvašená zelenina ve sklenici - krása! Můžu se zeptat, jak se připravuje, jaký nálev - ještě jsem nikdy nezkoušela. Děkuji.
yogicek
Draha @frezia68 ,
Zaš mušim ľen pochvalľic bo taki receptik v totu dobu jak stvoreni pre mňe. Šak Ty znaš. A kedz pridam falatek dajakeho mäska ta budze obed jak še patri. Mohlo bi bic i zos mäsom ne? Co poviš? Ešci dajake take pridaj bo mne še nechce vimišľac a teraz mi take treba. Už som sebe ho aj uložel a Tebe dal pejc hvezdiček. Ta dzekujem bars šumne a maj še dobre.
frezia68
@yogi čku milý:ta dokedy maš totu dietu?Šak toten recept zaš patri do kolonky,co netreba zuby.Ale maš pravdu,pridaj falatek mäsa,dajaku kuru,abo morku na dietno,naj ši už zdravy a nepokušaj vnutorne organy,co teraz štrajkuju.Bo už by som rada vidzela od Tebe dajaku špecialitku mäsovú,šak ši na to odbornik,ne?Dzekujem za hvizdečky a patri,aby ši už vyzdravel :-)
hanis
@frezia68 - děkuju moc za info. Zítra jdu na trh na zeleninku a zkusím do 4 l flaše. Jen nevím, jestli seženu zelené paradajky. No nic, zkusím s červenýma :)).
frezia68
@hanis :nedávaj zelené paradajky,nech sú aspoň trocha ružové,ale tie nepredávajú.Zrelé nie sú dobré,takže daj inú zeleninu:-)
tiginko
cukínové predjedlá, jedlá, zajedlá, ... môžem kedykoľvek. Pekný jednoduchý recept @frezia68 . Aj mne už kvasí, nefotogenicky v keramickom súdočku :-)
megi9
Vyborne :) Pridala som este nakrajane biele tofu a je z toho super lahka vyborna vecera ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia