Cuketový predkrm za 10 minút (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Zasa nás čakajú horúce dni,tak pridávam rýchly a zdravý recept.Môže byť predjedlo,raňajky a pre skromných aj večera.Neudávam množstvá,každá gazdinka pripraví podľa počtu rodinných príslušníkov a ochutí podľa seba.Recept som našla na You Tube v relácii Varte s Majklom,len som ho trocha vylepšila.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vezmeme si mladú cukinu.....
  2. ...a už budeme potrebovať len toto:
  3. Mladú cukinu umyjem ,nešúpem a nakrájam na kocky. Na panvicu dám prepustené maslo,pridám nakrájanú cukinu a trocha osolím.Pridám nakrájané feferónky a pri miešaní dusím asi 1O min. Po zmäknutí pridám cesnak a odstavím z ohňa.Keď už chladne,pridám citrónovú šťavu a po ochutnávke dochucujem tak,aby chutilo.Majkl doporučil ako studené predjedlo,ja som jedla teplé.
  4. Cukina má nevýraznú chuť,preto cesnak,citrón a štipľavá paprika ju zvýrazní. A môžeme ju vylepšiť strúhaným syrom,či vajíčkom,alebo podľa fantázie.Zajedáme hriankou,bagetou...
  5. Je to ľahké jedlo a zdravé.Cukina obsahuje provitamím A,karotén,vitamíny A,B,C,minerály horčík,vápnik,železo,draslík,fosfor a asi 90% vody a dodáva energiu.A keď už spomínam zdravé jedlá,nezabudnite si naložiť kvasenú zeleninu do súdka a či do fľaše.Mne už kvasí a nahádžte tam všetku zvyšnú zeleninu.Tak nech vám chutí :-)