Pirohy plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou

olinecka - fotkaolinecka, 5. marca 2014
Pirohy plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou
Foto: olinecka

Jedlo,ktore mame radi všetci doma.

8
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 - 5 ks
100 g
300 g alebo hrubá
200 g (sour cream)
2 ks
 podľa chuti
100 - 150 g




Postup

  1. 1

    Uvarime zemiaky ,ktore nechame vychladnúť.Pripravime muku do ktorej pridame 3 pretlačene zemiaky pridame vajca soľ urobime cesto.

  2. 2

    Urobime plnku bryndzu a zemiaky pretlačene zmiešame vidličkou spolu .Z cesta si poharom vykrojime kolieska,na ktore ukladame plnku.Cesto prehneme a vydličkou zľahka popritlačame.

  3. 3

    Hotove pirohy uvarime vo vricej vode do ktorej sme pridali sol.Pirohy su uvarene keď vyplavaju navrch.Scedime a servirujeme na tanier poukladame dookola do stredu dame smotanu a polejeme opraženou slaninou (skvarkami).Dozdobime čerstvou ,alebo sušenou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

anina6
tak tomu verím, že ich máte radi, chutné pirohy si navarila. a možno ich spravím aj dnes na obed.
mariamka
ta porcia vyzera naozaj na zjedenie, poctiva chutna slovenska klasika
boxik
Poznám toto jedlo a aj keď lenivosť nás väčšinou doženie k bryndzovým haluškám , tvoj recept ma nakopol a najbližšie to budú pirohy.
anina6
práve som ich dovarila, akurát namiesto bryndze som ako plnku použila jemný ochutený bylinkový tvaroh. a do cesta som nedávala vajíčko. ale ináč sú perfektné.
izabella929
vyzerajú veľmi chutne.-) robievam bryndzové pirohy iba podľa receptu , ktoré varila farmárka z východného SK..tak toto boli skutočne výborné pirohy , používali domáce produkty..
garanco
Výborné jedlo!!!
Aj u nás osvedčená domáca klasika ( aj spomienka na moju mamu, ktorej nebolo nikdy zaťažko uvariť pirohy - no ja som občas lenivá).
danulatenko
Ja osobne by som mohla toto jedlo na raňajky, obed a aj večeru. Keď urobím viac pirohov, dávam si surové zamrazit a potom mám domáci polotovar kedykoľvek po ruke...
ericka
bryndzové pirohy robievam často, do plnky však ešte pridávam kôpor a hotové posypem pažítkou..
dellawar
Veľa vajec, perašínovej vňate. Málo bryndze, hladkej múky, kôpru a strašne málo zemiakov. (Mám menšie neprachované). Celá moja veľká rodina miluje pirohy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia