Pirohy plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou
Autor receptu: olinecka
Jedlo,ktore mame radi všetci doma.
8 porcií |
60 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarime zemiaky ,ktore nechame vychladnúť.Pripravime muku do ktorej pridame 3 pretlačene zemiaky pridame vajca soľ urobime cesto.
- Urobime plnku bryndzu a zemiaky pretlačene zmiešame vidličkou spolu .Z cesta si poharom vykrojime kolieska,na ktore ukladame plnku.Cesto prehneme a vydličkou zľahka popritlačame.
- Hotove pirohy uvarime vo vricej vode do ktorej sme pridali sol.Pirohy su uvarene keď vyplavaju navrch.Scedime a servirujeme na tanier poukladame dookola do stredu dame smotanu a polejeme opraženou slaninou (skvarkami).Dozdobime čerstvou ,alebo sušenou petržlenovou vňaťou.