Pirohy plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou

Autor receptu: olinecka

Jedlo,ktore mame radi všetci doma.

8
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarime zemiaky ,ktore nechame vychladnúť.Pripravime muku do ktorej pridame 3 pretlačene zemiaky pridame vajca soľ urobime cesto.
  2. Urobime plnku bryndzu a zemiaky pretlačene zmiešame vidličkou spolu .Z cesta si poharom vykrojime kolieska,na ktore ukladame plnku.Cesto prehneme a vydličkou zľahka popritlačame.
  3. Hotove pirohy uvarime vo vricej vode do ktorej sme pridali sol.Pirohy su uvarene keď vyplavaju navrch.Scedime a servirujeme na tanier poukladame dookola do stredu dame smotanu a polejeme opraženou slaninou (skvarkami).Dozdobime čerstvou ,alebo sušenou petržlenovou vňaťou.