Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule fotorecept

kecemisKecemis, 59 ročný muž, Calgary, AB, Canada, 14. septembra 2017 8:38
Ďalšie jeho recepty »

Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule (fotorecept)Foto: kecemis

Toto je zdravšia alternatíva k často podávaným syrovým dipom servírovaných na rôznych stretnutiach.

4
porcie
30 min
príprava
20 min
na 220 °C

Suroviny

1 menší ks
2 PL
1 hrnček
1/3 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1 - 2 ČL
2 - 3 PL
1 - 2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL (korenie tmavo červenej farby)
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Karfiol som rozobral na kusky, naolejoval a dal na papier na pecenie na plech a do rury vyhriatej na 200 - 220 stupnov. Piekol som priblizne 20 minut. Priblizne v polovici som premiesal a pootacal. Ked bol upeceny dozlatista, vybral som a nechal trochu vychladnut.

    Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dal som ho do mixera, pridal som oplachnutu bielu fazulu. Pouzil som z konzervy a vsetky ostatne ingrediencie. Dip som vymixoval do hladka.

    Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak je dip prilis husty, pridam teplu vodu a rozmixujem do ziaducej konzistencie.

    Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist