Zeleninová omáčka

Dip z pečeného karfiolu a bielej fazule (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Toto je zdravšia alternatíva k často podávaným syrovým dipom servírovaných na rôznych stretnutiach.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Karfiol som rozobral na kusky, naolejoval a dal na papier na pecenie na plech a do rury vyhriatej na 200 - 220 stupnov. Piekol som priblizne 20 minut. Priblizne v polovici som premiesal a pootacal. Ked bol upeceny dozlatista, vybral som a nechal trochu vychladnut.
  2. Dal som ho do mixera, pridal som oplachnutu bielu fazulu. Pouzil som z konzervy a vsetky ostatne ingrediencie. Dip som vymixoval do hladka.
  3. Ak je dip prilis husty, pridam teplu vodu a rozmixujem do ziaducej konzistencie.