Divinová paštéta

Delikatesná jelenia paštéta v slaninke

Autor receptu: redakcia

Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto paštéta taká skvelá.

4
porcie
120 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Guľôčky borievky a nového korenia, bobkové listy a tymian zalejeme v hrnci asi 200 ml vody a varíme asi 10 minút.
  2. Jelenie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na 3 PL oleja opečieme cibuľu, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a zalejeme vínom, necháme odpariť alkohol. K mäsu cez sitko prilejeme vývar z korenín. Spoločne dusíme pod pokrievkou asi 90 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Pripravenú zmes rozmixujeme spolu s pečeňou a maslom najemno. Primiešame brusnice a mandle.
  4. Zmesou naplníme mištičky s objemom 300 ml, ktoré sme vystlali plátkami slaniny. Pečieme vo vodnom kúpeli v rúre vyhriatej na 150 °C asi 30 minút.
  5. Upečenú paštétu necháme vychladnúť, potom preložíme do chladničky. Podávame s brusnicami a pečivom.