Debrecínske bravčové kotlety (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

V mäsne som uvidela krásne bravčové kotlety a neodolala som kúpe.Hoci väčšinou konzumujeme kuracinu a zdravšie jedlá,už cestou domov som okrem rezňov(na ktoré mám až hriešnu chuť )videla na tanieri rôzne nezdravé jedlá.Z kúska bravčovej panenky zvíťazili rezne a a na druhý deň tieto chutné kotlety.

4
porcie
15 minút
príprava
6O minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si mäso,umyjeme....
  2. odkostíme,kosť do mrazničky( bude z nej výborná krupová polievka so zeleninou),z peknej sviečkovice urobíme rezne a kotlety naklepeme,okoreníme,osolíme.
  3. Pripravíme si potrebné prísady...
  4. Na masti opečieme naklepané,osolené,okorenené kotlety a preložíme ich na teplý tanier.Na tej istej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľku,pridáme na pásiky pokrájané papriky,olúpané rajčiny a cesnak.Zmes posolíme,pridáme sladkú papriku,kotlety a dusíme do mäkka.Kto má rád,pridá aj štipľavú papriku,feferónku,alebo niečo podobné,čo chuťové kalíšky vybičuje k úžasnému gurmánstvu.
  5. Zvlášť na malej panvici popražíme nakrájanú slaninu,pridáme klobásu a vlejeme do panvice s kotletami.Dusíme,až je mäso mäkké a chute prepojené.Pridala som len slaninu a klobásu,bez masti,lebo cholesterol nepustí :-))),aj tak sme hrešili,ale to bola fajnotka!
  6. Podávame s tarhoňou,haluškami,alebo so zemiakmi.Ja som urobila prílohu tarhoňu na maďarský spôsob a to tak,že cibuľu som na masti popražila,pridala tarhoňu,opiekla ju du zlatohneda ,priliala vodu,osolila,prikryla a dusila asi 5 min.Medzitým som očistila zemiaky,nakrájala na drobné kocky,pridala k tarhoni, pomiešala, prisolila,priliala trocha vody a prikryté dusila asi 15 min.Potom odkryjem a dodusím pod dohľadom,aby sa zemiaky nerozvarili a tarhoňa nebola mazľavá,ale akurátna.Pridáme petržlenovú vňať. Dobrú chuť !