Danielia pečeň
Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky,
nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté
korenie a škrobovú múčku, rozmiešanú v troche
vody.
- Pečeň vkladáme do rozpáleného oleja
a dbáme, aby sa každý kúsok dôkladne opiekol
(5 – 8 minút). Potom pridáme cherry paradajky
na dve minúty. Všetko vyberieme.
- Do panvice pridáme hustý lekvár, zalejeme červeným
vínom a necháme odpariť. Prilejeme
aj vývar a ešte redukujeme. Vložíme pečeň
a na pásiky nakrájanú cibuľu a cesnak spolu s fazuľkou,
ktorú sme predtým blanšírovali vo vriacej vode.
Dochutíme soľou a najemno pokrájanými čerstvými
bylinkami. Môžeme pridať kúsok masla.
|