Danielia pečeň

Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku, rozmiešanú v troche vody.
  2. Pečeň vkladáme do rozpáleného oleja a dbáme, aby sa každý kúsok dôkladne opiekol (5 – 8 minút). Potom pridáme cherry paradajky na dve minúty. Všetko vyberieme.
  3. Do panvice pridáme hustý lekvár, zalejeme červeným vínom a necháme odpariť. Prilejeme aj vývar a ešte redukujeme. Vložíme pečeň a na pásiky nakrájanú cibuľu a cesnak spolu s fazuľkou, ktorú sme predtým blanšírovali vo vriacej vode. Dochutíme soľou a najemno pokrájanými čerstvými bylinkami. Môžeme pridať kúsok masla.