Zeleninové rizoto
Cuketovo-hráškové rizoto
Autor receptu: patincatsomekitchen
Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy
rozdelím na dve časti. Polovicu nakrájam a polovicu nastrúham nahrubo. Nastrúhaná cuketa pekne spojí ostatné ingrediencie. Na konci
varenia môžete pridať maslo, ale aj bez neho bude rizoto výborné.
http://www.patincatsomekitchen.com/cuketovo-hraskove-rizoto
Postup
- V hlbšej panvici rozohrejte olivový olej. Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájajte a vložte do panvice. Pridajte sušenú bazalku. Mierne opražte.
- Po chvíli pridajte do panvice ryžu, krátko opražte a zalejte vínom.
Víno priveďte k varu, potom pridajte 250 ml vývaru.
- Polovicu cukety nakrájajte na menšie kúsky, druhú polovicu nastrúhaje nahrubo.
Keď sa vývar odparí, pridajte cuketu, hrášok a nadrobno nakrájanú čerstvú bazalku. Osoľte a okoreňte.
- Všetko zalejte 250 ml vývaru.
Keď sa vývar opäť odparí, rizoto skontrolujte. Ak ešte nie je hotové, pridajte zvyšný vývar.
- Keď je rizoto hotové, odstavte ho z ohňa a pridajte maslo. Premiešajte, kým sa úplne nerozpustí.