Zeleninové rizoto

Cuketovo-hráškové rizoto

Autor receptu: patincatsomekitchen

Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu nakrájam a polovicu nastrúham nahrubo. Nastrúhaná cuketa pekne spojí ostatné ingrediencie. Na konci varenia môžete pridať maslo, ale aj bez neho bude rizoto výborné. http://www.patincatsomekitchen.com/cuketovo-hraskove-rizoto

Postup

  1. V hlbšej panvici rozohrejte olivový olej. Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájajte a vložte do panvice. Pridajte sušenú bazalku. Mierne opražte.
  2. Po chvíli pridajte do panvice ryžu, krátko opražte a zalejte vínom. Víno priveďte k varu, potom pridajte 250 ml vývaru.
  3. Polovicu cukety nakrájajte na menšie kúsky, druhú polovicu nastrúhaje nahrubo. Keď sa vývar odparí, pridajte cuketu, hrášok a nadrobno nakrájanú čerstvú bazalku. Osoľte a okoreňte.
  4. Všetko zalejte 250 ml vývaru. Keď sa vývar opäť odparí, rizoto skontrolujte. Ak ešte nie je hotové, pridajte zvyšný vývar.
  5. Keď je rizoto hotové, odstavte ho z ohňa a pridajte maslo. Premiešajte, kým sa úplne nerozpustí.