Zapekaná cuketa

Cuketové ravioly v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

200 minút
na 15 °C

Postup

  1. V miske zmiešame ricottu, mascarpone, píniové oriešky, pridáme strúhaný syr, nastrúhaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, bazalku, časť sušených paradajok, osolíme, okoreníme.
  2. Z cukiet nastrúhame škrabkou pozdĺžne pásiky, konce odkrojíme. Zoberieme vždy štyri pásiky – dva položíme vedľa seba, ale tak, aby sa čiastočne prekrývali a na ne priečne položíme ďalšie dva pásiky. Vznikne tak kríž. Do jeho stredu dáme kôpku ricottovej plnky a plátky cukety poprekladáme tak, aby vznikol malý balíček. To urobíme s celým množstvom cukety a plnky.
  3. Do ohňovzdornej misy dáme pretlak, zvyšok sušených paradajok a do tejto zmesi naukladáme cuketové balíčky. Pridáme olivy, posypeme syrom a dáme piecť na 15 minút pri teplote 200 stupňov.
  4. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou, bazalkou a strúhaným syrom.