Zapekaná cuketa
Cuketové ravioly v paradajkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- V miske zmiešame ricottu, mascarpone, píniové oriešky, pridáme strúhaný syr, nastrúhaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, bazalku, časť sušených paradajok, osolíme, okoreníme.
- Z cukiet nastrúhame škrabkou pozdĺžne
pásiky, konce odkrojíme. Zoberieme vždy
štyri pásiky – dva položíme vedľa seba, ale
tak, aby sa čiastočne prekrývali a na ne
priečne položíme ďalšie dva pásiky. Vznikne
tak kríž. Do jeho stredu dáme kôpku ricottovej plnky a plátky cukety poprekladáme tak, aby vznikol malý balíček. To urobíme
s celým množstvom cukety a plnky.
- Do ohňovzdornej misy dáme pretlak, zvyšok sušených paradajok a do tejto zmesi naukladáme cuketové balíčky. Pridáme
olivy, posypeme syrom a dáme piecť na
15 minút pri teplote 200 stupňov.
- Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou, bazalkou a strúhaným syrom.
|