Cuketové placky (fotorecept)
Autor receptu: evusik
V tomto horku stáť pri šporáku a vysmážať placky je o "hubu" ale keď ja tieto placky tak milujem....
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu postrúhame na hrubo, ak je mladá aj zo šupkou. Či je mladá zistíte keď šupku okoštujete.
- Pridáme ostatné ingrediencie.
- Bude sa vám zdať že je to nespojené ale chvíľu to miešajte a ono to pustí šťavu. Nedávať veľa múky, radšej strúhanku. Osolíme, okoreníme.
- Na rozpálený olej kladieme veľkou lyžicou kopčeky, roztlačíme a opražíme z oboch strán.
- Podávame samotné s cesnakovým dresingom (kyslá smotana, pretlačený cesnak, soľ, MČK) alebo ako prílohu k mäsu