Cuketová lodička s plnkou ratatouille

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cuketu očistíme, prekrojíme na polovičku a vydlabeme vnútro. Povaríme v osolenej vode asi 5 minút. Na panvici si urestujeme na drobné kocky nakrájanú zeleninu, pridáme soľ, korenie a nakoniec drvené paradajky a bazalku.
  2. Uvarenú cuketu naplníme touto zmesou a posypeme nastrúhaným údeným syrom, zapekáme v rúre 5 minút na 200 stupňov.
  3. Nakrájame zemiaky na drobné kúsky a dáme variť so soľou domäkka. Vodu zlejeme a vyšľaháme hustú kašu, ktorú riedime s prevareným mliekom s maslom. Nakoniec do vyšľahanej kaše pridáme najemno natrhaný koriander a premiešame.
  4. Omáčka: Pripravuje sa nad parou; do misky dáme žĺtky a šľaháme do zhustnutia, po malých množstvách pridávame rozpustené maslo a trocha bieleho vína. Dochutíme soľou a bielym korením.