Čučoriedkový koláč s ricottou
Tento koláč je niečo medzi bublaninou a cheesecakom. Mňam.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozbijeme vajíčka, oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky riadne vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, ja používam metličkový šľahač ako pomocníka. Pridáme jemne rozpustené maslo a ricottu. Postupne pridávame múku zmiešanú s krupicou (teraz som dala pšeničnú, nabudúce vyskúšam pohánkovú). Nakoniec pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu z cca polovice citrónu.
- 2
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh, ktorý opatrne pridáme do cesta. Teraz prichádza fáza s čučoriedkami - tentokrát som ich primiešala do cesta, ale myslím, že nabudúce ich radšej poukladám navrch cesta a jemne ich doň vtlačím. Budú tak rovnomerne rozmiestnené a nebudú v kopách uložené na dne koláča, ako sa mi teraz stalo.
- 3
Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný pekáč, ja som na toto množstvo použila okrúhlu jenskú misu s priemerom 26 cm. Pečieme 35 min na 180 °C. Po upečení jemne posypeme práškovým cukrom.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu