Crostini s oškvarkovou nátierkou, volským okom a špargľou
Marcel Ihnačák
šéfkuchár, 31. mája 2024
šéfkuchár, 31. mája 2024

Foto: Jarmila Horváthová
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Oškvarková nátierka: Vajíčko uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Oškvarky s uvareným vajíčkom pomelieme, zmiešame s maslom, horčicou, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 2
Z očistenej surovej špargle pomocou škrabky pripravíme tenké plátky, ktoré potom pokvapkáme citrónovou šťavou.
- 3
Bazalkové lístky rozmixujeme s olivovým olejom. Prepeličie vajíčka pripravíme ako volské oká.
- 4
Ciabattu nakrájame na krajce a dochrumkava opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Potom potrieme oškvarkovou nátierkou, navrch položíme pár plátkov špargle a pripravené vajíčko. Dozdobíme bazalkovým olejom a čerstvými bylinkami.
Tiež crostini:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu