Crostini

Crostini s oškvarkovou nátierkou, volským okom a špargľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Oškvarková nátierka: Vajíčko uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Oškvarky s uvareným vajíčkom pomelieme, zmiešame s maslom, horčicou, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Z očistenej surovej špargle pomocou škrabky pripravíme tenké plátky, ktoré potom pokvapkáme citrónovou šťavou.
  3. Bazalkové lístky rozmixujeme s olivovým olejom. Prepeličie vajíčka pripravíme ako volské oká.
  4. Ciabattu nakrájame na krajce a dochrumkava opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Potom potrieme oškvarkovou nátierkou, navrch položíme pár plátkov špargle a pripravené vajíčko. Dozdobíme bazalkovým olejom a čerstvými bylinkami.