Crostini
Crostini s oškvarkovou nátierkou, volským okom a špargľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Oškvarková nátierka: Vajíčko uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Oškvarky s uvareným vajíčkom pomelieme, zmiešame s maslom, horčicou, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Z očistenej surovej špargle pomocou škrabky pripravíme tenké plátky, ktoré potom pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Bazalkové lístky rozmixujeme s olivovým olejom. Prepeličie vajíčka pripravíme ako volské oká.
- Ciabattu nakrájame na krajce a dochrumkava opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Potom potrieme oškvarkovou nátierkou, navrch položíme pár plátkov špargle a pripravené vajíčko. Dozdobíme bazalkovým olejom a čerstvými bylinkami.
|