Vyprážané sardinky

Crikvenické „rupice“ s mangoldom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryby očistíme, vykostíme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme olivový olej, kukuričnú múku a všetko spolu zmiešame. Z každých 5–6 rýb vytvarujeme valček. Vyprážame v hrubšej vrstve rozpáleného oleja dozlatista.
  2. Mangold umyjeme, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Varíme spolu na miernom ohni v osolenej vode, kým zemiaky nezmäknú. Scedíme.
  3. Na olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme mangold so zemiakmi, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Prílohu servírujeme k rybe.