Vyprážané sardinky
Crikvenické „rupice“ s mangoldom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Ryby očistíme, vykostíme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme olivový olej, kukuričnú múku a všetko spolu zmiešame. Z každých 5–6 rýb vytvarujeme valček. Vyprážame v hrubšej vrstve rozpáleného oleja dozlatista.
- Mangold umyjeme, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Varíme spolu na miernom ohni v osolenej vode, kým zemiaky nezmäknú. Scedíme.
- Na olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme mangold so zemiakmi, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Prílohu servírujeme k rybe.
|