Crème caramel
Crème caramel s jahodami a so sektom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme
misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor
so soľou do tmavomedenej farby.
- Karamel rovnomerne rozlejeme do predhriatych misiek.
Necháme vychladiť, ale nie v chladničke, aby
karamel nenasal vlhkosť z chladničky. Keď
vychladne, vnútorné strany misiek vymastíme maslom.
- Vajíčka a cukor zmiešame v miske, kým sa cukor
nerozpustí. Do malého hrnca dáme mlieko a vyškrabaný vanilkový struk. Zohrejeme. Potom struk vyberieme a metličkou vmiešame vajíčka s cukrom. Nalejeme do pripravených misiek. Naplnené misky položíme do hlbokého plechu, zalejeme
studenou vodou a v rúre pečieme pri 150 °C, kým zmes
nestuhne. Necháme vychladnúť.
- V rajničke skaramelizujeme cukor,
pridáme soľ a na väčšie kusy
nakrájané jahody. Prilejeme prosecco a stiahneme z ohňa.
- Malým nožom orežeme krém od misky a preklopíme
na tanier. Prelejeme karamelom
s jahodami.
|