Crème caramel

Crème caramel s jahodami a so sektom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor so soľou do tmavomedenej farby.
  2. Karamel rovnomerne rozlejeme do predhriatych misiek. Necháme vychladiť, ale nie v chladničke, aby karamel nenasal vlhkosť z chladničky. Keď vychladne, vnútorné strany misiek vymastíme maslom.
  3. Vajíčka a cukor zmiešame v miske, kým sa cukor nerozpustí. Do malého hrnca dáme mlieko a vyškrabaný vanilkový struk. Zohrejeme. Potom struk vyberieme a metličkou vmiešame vajíčka s cukrom. Nalejeme do pripravených misiek. Naplnené misky položíme do hlbokého plechu, zalejeme studenou vodou a v rúre pečieme pri 150 °C, kým zmes nestuhne. Necháme vychladnúť.
  4. V rajničke skaramelizujeme cukor, pridáme soľ a na väčšie kusy nakrájané jahody. Prilejeme prosecco a stiahneme z ohňa.
  5. Malým nožom orežeme krém od misky a preklopíme na tanier. Prelejeme karamelom s jahodami.