Crème caramel
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 12. apríla 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 12. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
35–40 minút
na 130 °C
na 130 °C
Postup
-
1
Karamel: Zo 100 g cukru a 2 PL vody pripravíme karamel, ktorý lyžičkou vlejeme na dno ohňovzdorných misiek, ktorých boky sme vytreli maslom.
- 2
Vajcia a žĺtky vymiešame s cukrom a semienkami vanilkového struku. Mlieko privedieme do bodu varu a postupne ho po troške a za stáleho miešania lejeme do vajíčkovej zmesi. Túto mliečnu vajíčkovú zmes potom nalejeme do misiek na stuhnutý karamel.
- 3
Naplnené misky položíme na plech. Na plech nalejeme asi 2 cm teplej vody a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 130 stupňov asi na 35–40 minút (závisí od veľkosti misiek).
- 4
Po upečení misky opatrne vyberieme z plechu a necháme vychladiť, ideálne cez noc. Na druhý deň vyklopíme na tanieriky. Môžeme podávať s karamelovou omáčkou.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý večer, môžem sa opytat ako v kuchte? Vďaka
Odpovedam neskoro, ale predsa : do kuchty nalejem 1 pohar studenej vody. Do kosika na varenie nad parou (parak) polozim formu s hotovym kremom, zakryjem tanierikom a zavriem TESNO kuchtu. Len co zasne sycat ventil, zmiernim ohen a varim 10 minut a HOTOVO !