Crème brûlée
Crème brûlée

Crème brûlée s citrónovým tymianom a bielou čokoládou

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave, 27. januára 2021
Crème brûlée s citrónovým tymianom a bielou čokoládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

250 g (35 %)
25 g
75 g (ak nemáme, tak 4 čerstvé žĺtky)
1/2 vaničky
25 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Smotanu s cukrom zohrejeme, pridáme v rukách nadrvený citrónový tymian a necháme zakryté fóliou odstáť aspoň polhodinku.

  2. 2

    Potom znova zohrejeme, zmesou zalejeme nalámanú bielu čokoládu, premiešame a pridáme žĺtky. Všetko scedíme cez sitko a nalejeme do keramických misiek. Dáme do rúry predhriatej na 95 stupňov na 50 minút.

  3. 3

    Necháme vychladnúť, posypeme kryštálovým cukrom a ten opálime flambovacou pištoľou. Ak nemáme pištoľ, môžeme skaramelizovať cukor a krém ním poliať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia