Čokoládový tart s mascarpone, banánmi a bielou čokoládou
Foto: Nathelly
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
130 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Krém: | |
500 g |
|
200 g |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
3-4 ks (na korpus) |
|
Postup
-
1
Hladkú múku, cukor, kakao, soľ a prášok do pečiva spolu premiešame. Pridáme žĺtky, vajíčko, maslo (pre lepšiu manipuláciu nakrájané na menšie kúsky) a vypracujeme cesto. Môžeme ho nechať chvíľu postáť v chladničke.
- 2
Cesto následne rozvaľkáme a vystelieme ním dno aj boky formy. Cesto na dne formy niekoľkokrát popicháme vidličkou. Ak nám cez formu prečnieva trošku cesta, nemusíme obkrajovať, upečieme ako to je, neskôr môžeme využiť pri zdobení. Následne dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C na 20-30 min. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť.
- 3
Kým chladne korpus, môžeme si pripraviť krém. Nad paru si dáme rozpustiť 200 g bielej čokolády, až kým nie je úplne hladká a rozpustená. Roztopenú čokoládu necháme trošku vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom do pevnej peny. Následne spolu zmiešame mascarpone, bielu čokoládu a šľahačku, čím vznikne ľahký krém.
- 4
Banány nakrájame na kolieska, tie následne naukladáme na vychladnutý korpus. Z upečeného korpusu poobkrajujeme prečnievajúce časti, ktoré v miske rozdrobíme. Na banány natrieme krém a posypeme rozdrobeným cestom. Koláč vložíme do chladničky, ideálne cez noc, aby krém poriadne stuhol.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu