Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Čokoládový strom s cukrovou vatou a malinovým sorbetom

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 12. marca 2019
Čokoládový strom s cukrovou vatou a malinovým sorbetom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií

Suroviny

300 g (60–percentná)
240 g
Kakaová hlina:
250 g
100 g
200 g
200 g
Malinový sorbet:
700 g čerstvé alebo mrazené
300 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, preložíme do cukrárskeho vrecka a tenkým prúdom striekame do studenej vody s ľadom tak, aby sme vytvarovali konáre stromu. Stuhnuté vyberieme a preložíme do chladničky. Z cukru vyrobíme vatu pomocou stroja na výrobu cukrovej vaty. Môžeme použiť cukrárske potravinové farbivá.

  2. 2

    Zo surovín na kakaovú hlinu zamiesime cesto, ktoré pomocou ruky roztlačíme rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a rozmixujeme na hlinu. Kakaovú hlinu, čokoládové konáre a cukrovú vatu naaranžujeme do vhodnej misky do tvaru stromu.

  3. 3

    Maliny rozmixujeme na jemné pyré a cez jemné sitko prepasírujeme. Vodu s cukrom zvaríme na sirup a necháme vychladnúť. Potom pridáme malinové pyré, všetko nalejeme do mraziaceho stroja a zamrazíme do pevnej konzistencie. Pomocou špachtle sorbet preložíme do vhodnej nádoby a uložíme do mrazničky. Môžeme použiť aj kvalitný kupovaný malinový sorbet.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: