Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Čokoládový fudge (low carb)

jewishfood - fotkajewishfood, 5. januára 2023

Príprava tohto dezertu je extrémne jednoduchá. Za pár minút máte všetko nachystané a za hodinku v mrazničke je dezert hotový. Po jeho ochutnaní neuveríte, Zobraziť celý popisPríprava tohto dezertu je extrémne jednoduchá. Za pár minút máte všetko nachystané a za hodinku v mrazničke je dezert hotový. Po jeho ochutnaní neuveríte, že je low carb (nízkosacharidový).
Zdroj: www.jewishfood.sk

6
porcií
10 (+ mrazenie) minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g (s obsahom kakaa 85 % alebo viac)
35 g (alebo iné sladidlo)
115 g
150 ml (30 %)




Postup

  1. 1

    Nachystáme si štvorcovú, alebo obdĺžnikovú formu a vystelieme ju papierom na pečenie. Čokoládu nakrájame na malé kúsky. Maslo rozkrájame na niekoľko kusov, aby sa ľahšie rozpustilo. Všetky suroviny vrátane smotany si nachystáme do misky, ktorú môžeme použiť v mikrovlnke.

  2. 2

    Vložíme do mikrovlnky na 30 sekúnd, pomiešame a opakujeme ďalších 30 sekúnd. Keď je maslo a čokoláda už takmer rozpustená (nemusí byť úplne), vymiešame zmes ručným, alebo elektrickým šľahačom. Úplne zjednotenú hmotu nalejeme do nachystanej formy a vložíme na hodinu až hodinu a pol do mrazničky.

  3. 3

    Dezert môžeme hneď potom nakrájať na obdĺžniky. Uchovávame vždy v chladničke.

Diskusia k receptu

cuteart
Tak tento dezert nemá chybu, dala som kokosový cukor namiesto xylitolu. Nuž, zaprášilo sa za ním!!? Ďakujem za receptík!❤️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia