Kokosový zákusok
Kokosový zákusok

Čokoládovo-kokosový zákusok s parížskou šľahačkou

gurman01 - bez fotkygurman01, 14. februára 2021
Čokoládovo-kokosový zákusok s parížskou šľahačkou
Foto: gurman01
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
2 PL
1 bal.
 ľubovoľný
Kokosová plnka:
200 ml (alebo voda)
150 g
75 g (alebo Hera maslová)
200 g
Parížský krém:
2 bal.
2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň pred pečením si pripravíme čokoládovú smotanu. Smotanu zohrejeme, do horúcej pridáme nalámanú čokoládu a miešame aby sa čokoláda rozpustila. Keď začne vrieť, odstavíme, už vôbec nemiešame, necháme vychladnúť a dáme na celú noc do chladničky.

  2. 2

    Korpus: Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, postupne prišľahávame žĺtky, múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne pol hodinky. Upečený korpus potrieme džemom a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Kokosová plnka: Mlieko s cukrom a maslom dáme variť, keď začne vrieť, prisypeme kokos a varíme 3 minúty. Ešte horúcu hmotu nanesieme na korpus a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Čokoládovú smotanu vyšľaháme do zhustnutia a tak nám vznikne parížsky krém, ktorý nanesieme na kokosovú plnku.

  5. 5

    Na zákusku vidličkou urobíme vlnky a posypeme kokosom. (Ja som namiesto kokosu postrúhal salónku, lebo mi zvýšili od Vianoc.) Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

martinat
Krasne vyzera a este lepsie asi chuti. Kedze zijem za velkou mlakou a tych baleni na cokoladu a aj smotanu je vela, poprosila by som upresnit ci smotana je 250 ml a cokolada 100 g alebo su to ine gramaze? Srdecna vdaka za odpoved.
zifi
Prosim rozpisat bod 4... Najprv zohrejem 2 balenia slahacky. Do toho roztopim 2x 100g cokoladu na varenie. Tak dostanem cokoladovu slahacku, ktoru vy v bode 4 spominate. A az vychladne, na pocitovu teplotu, tak potom ju vyslaham?
mata3636
@zifi - bod č.4 je rozpísaný v bode č.1, teda deň vopred si všetko pripravíš a na druhý deň poriadne vychladné vyšľaháš
zifi
@mata3636 (17.2.2021 10:21)

vdaka za rychlu odpoved... nejako som to prehliadol... myslel som, ze recept zacina cestom...
pietruskaa
Až na to že to nie je parizsky krem, ale šľahačka. Do krému je ešte potrebné pridať maslo.
janea
Zakusok vyzera super chutne, chcela by som tiez vyskusat.;)
Takze to balenie smotany je teda kolko 200 ml?
gurman01
@janea (21.2.2021 18:25)

1 smotana na šahanie ma mať 250 ml v recepte je uvedene že 2 smotany na šlahanie = 500 ml.
makeva
Koláčik je chuťovo vynikajúci, ale kokosová plnka sa rozsypáva a tým pádom nedrží ani vrchná šľahačka. Oproti tvojmu mám aj hrubú vrstvu kokosu.
Asi by to chcelo dať viac masla na to množstvo.
janger
@makeva (27.2.2021 16:36)

Mne by ta hruba vrstva kokosu vobec nevadila, prave naopak.
A mozno nejaky suchsi kokos si mala, aj tym to moze snad byt. Ale fajn, ze upozornujes na to....
Asi tento zakusok tiez niekedy vyskusam, lebo sa mi velmi paci. A asi spravim duplovanu davku kokosovej plnky.
makeva
@janger (27.2.2021 19:37)

Nemyslím, že by to bolo suchsim kokosom. Pozrela som iný recept na zloženie takej plnky, všetko rovnaké až na množstvo masla, toho bolo takmer 2x viac. Skúsim pridať foto môjho výtvoru 🙂
1x janger
tomas
Ja by som dal väčšiu kokosovú vrstvu:)
redakcia
Dobrý deň @gurman01 , Váš recept bol vyžrebovaný v receptovej súťaži a vyhrávate od nás knižku. Z tohto dôvodu sme Vás kontaktovali na Váš registračný mail, prosíme ozvite sa nám na redakcia@varecha.sk , aby sme Vám výhru mohli poslať. Ďakujeme.
kucharka
Zákusok vychválený do nebies! Ospravedlňujem sa za fotku, zákusok nevyzerá zrovna krásne, ale krájala som ho ešte nestuhnutý, nemohli sme vydržať.
Po prečítaní komentárov som do plnky pridala viac masla a je to ok.
Ďakujem za recept.