Čokoládovo-hruškový koláč (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Niečo pre čokoholikov.

40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmiešame múku, soľ, kakao, 50 g cukru a maslo.
  2. 1 žĺtok vyšľaháme s citrónovou šťavou, vylejeme ho do múkovo-kakaovo-maslovej zmesi a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút.
  3. Medzitým nastrúhame čokoládu.
  4. Hrušky ošúpeme, rozkrojíme na polovice, vyberieme jadierka a pokrájame na pásiky, tak, aby sa polovičky hrušiek nerozpadli.
  5. Druhý žĺtok a vajce rozšľaháme so šľahačkovou smotanou.
  6. Cesto rozvaľkáme a vložíme do formy. Nastrúhanú čokoládu nasypeme na cesto. Hrušky poukladáme na čokoládu a polejeme ich smotanovo-vajíčkovou zmesou. Posypeme zvyšným cukrom.
  7. Pečieme v rúre predhriatej na 180°C 40 - 50 minút.
  8. Dobrú chuť :)