Čokoládovo-hruškový koláč (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Niečo pre čokoholikov.
40 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame múku, soľ, kakao, 50 g cukru a maslo.
- 1 žĺtok vyšľaháme s citrónovou šťavou, vylejeme ho do múkovo-kakaovo-maslovej zmesi a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút.
- Medzitým nastrúhame čokoládu.
- Hrušky ošúpeme, rozkrojíme na polovice, vyberieme jadierka a pokrájame na pásiky, tak, aby sa polovičky hrušiek nerozpadli.
- Druhý žĺtok a vajce rozšľaháme so šľahačkovou smotanou.
- Cesto rozvaľkáme a vložíme do formy. Nastrúhanú čokoládu nasypeme na cesto. Hrušky poukladáme na čokoládu a polejeme ich smotanovo-vajíčkovou zmesou. Posypeme zvyšným cukrom.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180°C 40 - 50 minút.
- Dobrú chuť :)